Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ανασχηματισμός στο ΥΠΕΣΔΑ: Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν, ποιοι αναβαθμίζονται



Τις προθέσεις των αλλαγών του πρωθυπουργού και στα πρόσωπα δείχνουν οι αλλαγές στα υπουργεία, όπως αυτές καταγράφονται στα Προεδρικά Διατάγματα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα για το υπουργείο Εσωτερικών που «σπάει» στα τρία, σύμφωνα με πληροφορίες:
-Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς το
υπουργείο του χάνει μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου του, μετακινείται πιθανότατα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Για τη θέση του κ. Κουρουμπλή προαλείφεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η έκπληξη που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodoikisi.gr, ακούει στο όνομα Φώτης Κουβέλης.
-Στο νέο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένει και αναβαθμίζεται από αναπληρωτή σε υπουργό ο Χριστόφορος Βερναρδάκης
-Όπως όλα δείχνουν τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος, επίσης, αναβαθμίζεται από αναπληρωτή σε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Για τα ονόματα νέων υφυπουργών δεν υπάρχουν πληροφορίες. Όσον αφορά τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα που εκλέχθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, οι τελευταίες πληροφορίες τον έφεραν να αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην Κουμουνδούρου.