Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Φοβική αντιμετώπιση των ΑΠΕ


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα των μνημονίων και των οικονομικών δυσκολιών,  έπρεπε να είναι προτεραιότητα.
Αντί αυτού, πληρώνουμε στη Βουλγαρία μεγάλα ποσά από το υστέρημα μας, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προερχόμενο από πυρηνικά εργοστάσια, ενώ οι δικές μας μονάδες παραγωγής ρεύματος υπολειτουργούν και με ρυπογόνες διαδικασίες παρέχουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας  στην πατρίδα μας.
Στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, όταν έρχονται περιβαντολλογικές μελέτες για ΑΠΕ, πλευρές των μειοψηφιών, ή ακριβέστερα  σχεδόν όλη η μειοψηφία, ακόμη και οι εκπρόσωποι των οικολόγων, αντιδρούν διότι θεωρούν ότι είμαστε καλυμμένοι από πλευράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν χρειαζόμαστε  άλλη, με αποτέλεσμα να είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε σκέψη για ΑΠΕ, θέτοντας διάφορα προσκόμματα που δεν υφίστανται επί της ουσίας παραπληροφορώντας για ανύπαρκτες επιπτώσεις τους πολίτες!
Αντίθετα, προηγμένες χώρες, επενδύουν στις ΑΠΕ και παρέχουν οικολογική και άφθονη ενέργεια αξιοποιώντας τα φυσικά τους πλεονεκτήματα.
Παράδειγμα, η θάλασσα της Μάγχης βρίθει ανεμογεννητριών χωρίς ουδείς να ενοχλείται , ενώ συγχρόνως προστατεύεται το περιβάλλον.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση στον οικονομικό και περιβαντολλογικό τομέα!

Αντωνία Μπούζα  
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, 
Εντεταλμένη Σύμβουλος