Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στρες: Οι 40+1 τοπ αιτίες, σύμφωνα με τους ειδικούς

logo newsletter


Στρες: Οι 40+1 τοπ αιτίες, σύμφωνα με τους ειδικούς

stressets.jpg
Στην εποχή μας το στρες είναι καθημερινό φαινόμενο – είναι πανταχού παρόν και ρίχνει τη σκιά του σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Γι΄αυτό και είναι βασικό να μάθει κανείς πώς να το διαχειρίζεται. Αυτό είναι το «εισιτήριό» του για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ωστόσο, ο δρόμος για την αντιμετώπιση του στρες πρέπει να περάσει από το στάδιο της αναγνώρισης του κινδύνου- ποια περιστατικά της ζωής
μας είναι αυτά που μας δημιουργούν το περισσότερο στρες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο;

Διαβάστε περισσότερα 

headets.jpg4 λόγοι που μας... στέλνουν στο φαρμακείο


Μια σειρά από μικρά προβλήματα υγείας μας οδηγούν τις περισσότερες φορές όχι στο σαλονάκι του γιατρού, αλλά στο φαρμακείο της γειτονιάς. Ποια είναι όμως αυτά τα συχνά προβλήματα;

Διαβάστε περισσότερα 

nightroutine.jpgΟμορφιά: Τι πρέπει να κάνετε πριν τον ύπνο


Σε έναν τέλειο κόσμο, υπάρχει πάντα ο χρόνος για τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς μας. Επειδή τα πράγματα για τη σύγχρονη γυναίκα είναι πολύ πιο πιεστικά, μπορείτε να δώσετε στο πρόσωπό σας όλη τη φροντίδα που χρειάζεται σε τέσσερις κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

pregnantvaccine.jpgΓρίπη: Το πρόβλημα με τον εμβολιασμό των εγκύων και πώς μπορεί να λυθεί


Διστακτικοί να χορηγήσουν το εμβόλιο της γρίπης σε έγκυες γυναίκες εμφανίζονται οι υγειονομικοί, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εγκύων μπορεί να σώσει τη ζωή τόσο της κυοφορούσας, όσο και του εμβρύου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια.

Διαβάστε περισσότερα 

smodiets.jpgΘανατηφόρος ο συνδυασμός διαβήτη και καπνίσματος


Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα και ο διαβήτης είναι δύο καταστάσεις που επιβαρύνουν πολύ την υγεία και αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Ωστόσο, όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου, αυξάνεται ακόμη περισσότερο, επιβεβαιώνει νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα 

Εκδήλωση για την ψωρίαση στο Ναύπλιο

kalipsoets.jpg
Συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού, το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ» ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης, με κεντρικό θέμα τη Ψωρίαση.

Διαβάστε περισσότερα 

aftat.ets.jpgΗ αφαίρεση του τατουάζ δεν είναι απλή υπόθεση – Τι πρέπει να ξέρετε


Περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους που κάνουν τατουάζ μετανιώνουν για κάποιον λόγο γι’ αυτά και επιθυμούν να τα αφαιρέσουν. Όμως, αυτό, δεν είναι τόσο εύκολο ή απλό όσο ακούγεται.

Διαβάστε περισσότερα 

tsakal.jpgΙΣΑ προς Τσακαλώτο: Αναγκαία η ένταξη των ιατρών στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών


Την αναγκαιότητα να ενταχθούν οι ιατροί στις ευνοϊκές διατάξεις για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών χρεών με εξώδικο συμβιβασμό, τόνισε ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σε επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών, κ . Ευκλείδη Τσακαλώτο, εν όψει της ψήφισης του σχετικού νόμου από τη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα 

oliveoilproduction.jpgΠώς παράγεται το αγουρέλαιο;


Νοέμβριος, είναι η εποχή που παίρνουμε στα χέρια μας το πολυτιμότερο δώρο της ελληνικής φύσης, το ελαιόλαδο. Οι δράσεις του για τον οργανισμό είναι γνωστές ήδη από τον Διοσκουρίδη. Πώς παράγεται όμως το πολύτιμο για την υγεία μας αγουρέλαιο;

Διαβάστε περισσότερα 

hemoets.jpgΑιμορροϊδοπλαστική με laser – Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της


Αποτελεί μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για την ανώδυνη αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας. Η εφαρμογή της δεν απαιτεί καμία τομή και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του μερικές ώρες μετά την επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα 


raets.jpgΜελέτη σύγκρισης βιολογικών θεραπειών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα


Η πρώτη μελέτη απευθείας σύγκρισης δύο θεραπειών της κατηγορίας αντι-TNF σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, χωρίς προηγούμενο ιστορικό βιολογικής θεραπείας, δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Διαβάστε περισσότερα