Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ξεκινούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία - 9 τοπ τροφές κατά της φλεγμονής

stogiatro.gr


grapeswoman.jpg

9 τοπ τροφές κατά της φλεγμονής


Εντός των επόμενων δύο δεκαετιών, το ένα τρίτο των Αμερικανών θα έχουν κάποια φλεγμονώδη διαταραχή, σημειώνουν οι ειδικοί και την αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή. Η τυπική δυτική δίαιτα, πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, σάκχαρα και ζωικά λίπη και φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και ω-3 λιπαρά οξέα, τροφοδοτεί τη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή ωστόσο, έχει ενοχοποιηθεί για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα 

Ξεκινούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία

etets.jpg
Ασκήσεις Ετοιμότητας σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν σχεδιασθεί από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων  Υγείας  και θα
υλοποιηθούν  και φέτος.

Διαβάστε περισσότερα 


penets.jpg5 πράγματα που ενδεχομένως δεν ξέρετε για το πέος


Έχετε μεγαλώσει μαζί και έχετε μοιραστεί πολλές εμπειρίες, αλλά πόσο καλά γνωρίζετε το πέος σας; Δείτε πέντε πράγματα που ενδεχομένως να σας έχουν… ξεφύγει.

Διαβάστε περισσότερα 

beautytricks.jpgΣυμβουλές ομορφιάς για σούπερ πολυάσχολες γυναίκες


Το ότι δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάσετε την ομορφιά σας. Μια πολυάσχολη γυναίκα, δεν χρειάζεται χρόνο, αλλά τρόπο για να διατηρήσει την ομορφιά της. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά χρήσιμα τιπς, που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας.

Διαβάστε περισσότερα 

Η κοινωνικοποίηση βελτιώνει τη λειτουργικότητα των ηλικιωμένων

sociableseniors.jpg
Η ικανότητα των ηλικιωμένων να εκτελούν απλές εργασίες της καθημερινής ζωής, όπως ντύσιμο, πλύσιμο, την προετοιμασία απλών γευμάτων και τις δουλειές του σπιτιού, είναι πολύ σημαντικές για την ανεξαρτησία των ηλικιωμένων και για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής τους. Όταν οι ηλικιωμένοι ενήλικες αρχίζουν να έχουν προβλήματα με τη διαχείριση αυτών των δραστηριοτήτων, ο κίνδυνός τους για πτώσεις, νοσηλεία στο νοσοκομείο, ακόμη και θάνατο, αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα 

smartcontact.jpgOι φακοί επαφής του μέλλοντος δεν θα διορθώνουν μόνο την όραση


Οι φακοί επαφής του μέλλοντος, δεν θα διορθώνουν απλώς τις διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού- θα μετρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θα χορηγούν τα φάρμακά μας.

Διαβάστε περισσότερα 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας 2016: Η αρχή για μια νέα ζωή. Ρώτησε & ενημερώσου

kyvets.jpg
Στην Ελλάδα, πρόβλημα υπογονιμότητας αντιμετωπίζει ένα στα πέντε ζευγάρια, ενώ τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν δικό τους παιδί, αλλά δεν τα καταφέρνουν, αγγίζουν τις 300.000. Κάθε χρόνο, εκτιμάται πως χάνονται περίπου 200.000 παιδιά εξαιτίας των αμβλώσεων, αριθμός που είναι διπλάσιος από εκείνον των γεννήσεων.

Διαβάστε περισσότερα 

Σημαντικό “όπλο” πωλήσεων τα social media

socialmedia.jpg
Για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα social media, τα ποστς που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στους καταναλωτές, φαίνεται να επηρεάζουν και το αν τελικά οι τελευταίοι θα ξοδέψουν λεφτά για να τα αποκτήσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα της Σχολής Management του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο.

Διαβάστε περισσότερα 

Κίνδυνος σαλμονέλλας στις κομμένες σαλάτες

precutsalad.jpg
Όσο οι γυναίκες έχουν ολοένα και λιγότερο χρόνο για να αφιερώσουν στην κουζίνα, οι έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Χρησιμοποιούνται επίσης εκτατεμένα στα fast food και στα γεύματα των αεροπορικών εταιρειών. Νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέστερ δείχνει ωστόσο, ότι οι μικρές βλάβες στα φύλλα της σαλάτας που κόβεται και συσκευάζεται κομμένη, μπορεί να ενθαρρύνει την παρουσία σαλμονέλας.

Διαβάστε περισσότερα 

Αυτισμός: O κομβικός ρόλος των γονέων

autpar.jpg
Όταν οι γονείς έχουν περάσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στο παιδί με αυτισμό, παρατηρούνται αξιοσημείωτες ενδείξεις βελτίωσης, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να ξεκινά η παρέμβαση σε προσχολικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα 

hydration.jpg10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ενυδάτωση


Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό και η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η σωστή ενυδάτωση αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο" για την καλή υγεία και ευεξία, γι΄αυτό και η ισορροπία μεταξύ των υγρών που προσλαμβάνονται και αυτών που αποβάλλονται είναι μια ανάγκη επιτακτική.

Διαβάστε περισσότερα 


rivets.jpgΝέα δεδομένα για τη ριβαροξαμπάνη


Η ριβαροξαμπάνη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αιμορραγίας σε σύγκριση με τις αντιβιταμίνες Κ (ΑΒΚ), στους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που λαμβάνουν ταυτόχρονα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα μετά από Διαδερμική Στεφανιαία Παρέμβαση, σύμφωνα με μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε  στο Συνέδριο της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρίας ΑΗΑ 2016.

Διαβάστε περισσότερα 


contraception.jpgΟ φόβος του βάρους επηρεάζει τις επιλογές αντισύλληψης


Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάρουν το “χάπι” ή να ακολουθήσουν ορμονικές μεθόδους αντισύλληψης, καθώς ο φόβος της πρόσληψης βάρους κάνει πολλές γυναίκες να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές για την αντισύλληψή τους, υποστηρίζει νέα μελέτη του Κολλεγίου Ιατρικής Penn State.

Διαβάστε περισσότερα 

spets.jpgΟυσία σε τροφές και στο σπέρμα παρατείνει τη ζωή


Νέα έρευνα, από την Αυστρία, δείχνει ότι μία ουσία που βρίσκεται στο σπέρμα αλλά και στο τυρί και στα μανιτάρια, μπορεί να παρατείνει τη ζωή, βελτιώνοντας  την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε περισσότερα 

Μην πετάτε φαγητό

foodwaste.jpg
Σε μια περίδο αυξημένης διατροφικής ανασφάλειας, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε σε στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να μην πετάμε φαγητό. Εκτός από την ανθρωπιστική διάσταση του συγκεκριμένου θέματος, είναι και θέμα οικολογίας. Πετώντας λιγότερο φαγητό, θα μειώσετε και το ενεργειακό σας αποτύπωμα ως οικογένεια, ενώ θα κάνετε και οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα 

oxrkets.jpgΕπαναστατική θεραπεία για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας


Ένα νέο όπλο διαθέτουν πλέον οι οφθαλμίατροι για τη θεραπεία της εκφύλισης ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, μιας πάθησης που είναι η συχνότερη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα 

eeets.jpgΠολιτική και οικονομική στήριξη από την Kομισιόν για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ


Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν χθες (17/11), στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, όπου συναντήθηκαν με τον Έλληνα Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και με τον Επίτροπο Υγείας,  Vytenis Andriukaitis.

Διαβάστε περισσότερα