Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παναθηναϊκός - Ηρακλής: "Λευκή" ισοπαλία και γιούχα!

«Μπλόκο» του Ηρακλή στον ΠΑΟ, νίκη του Αστέρα στο 95'

















Δεν μπορεί να «σηκώσει» κεφάλι ο Παναθηναϊκός, αφού στην ευρωπαϊκή κακή ως τώρα πορεία και στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα προστέθηκε απόψε και το Κύπελλο Ελλάδας.
Οι «πράσινοι», με πρόβλημα στο γκολ για άλλον ένα αγώνα, έμειναν στο 0-0 απέναντι στον Ηρακλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης (3ο γκρουπ).Όπως είναι φυσικό, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι αποδοκιμάστηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού από τους λιγοστούς φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αρνητικός όμως για την ομάδα του, ήταν ο Ρινάλντι. Ο Αργεντινός επιθετικός ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός αλλά δεν κατόρθωσε να αδράξει την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, καθώς έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 12΄, στο 17΄, στο 22΄, στο 47΄ και στο 62΄, είτε τελειώνοντας άστοχα τις φάσεις είτε στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Περνίς.
Οι «πράσινοι» ζήτησαν δύο πέναλτι στον Εμποκού (30΄, 39΄), χωρίς ωστόσο να συγκινήσουν τον Καραντώνη, ενώ ο «Γηραιός» είχε τις δικές του στιγμές με τον Ιντζόγλου (24΄) και τον Πασά (56΄).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι):
Oδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ρέις, Μίγγος (68΄ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (74΄ Μπεργκ), Ιμπάρμπο, Ρινάλντι (63΄ Λέτο).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης):
Περνίς, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Πασάς (64΄ Μοντέιρο), Αγγελόπουλος (81΄ Μπλέτσας), Ρούσσος, Κυριακίδης, Λουκίνας, Βοσνακίδης, Κούρος, Λάμπρου (70΄ Ζιαμπάρης).

*  Τα Τρίκαλα έκαναν... πάρτι μέσα στην Ελευσίνα με 5-0  επί του Πανελευσινιακού, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας.
Η θεσσαλική ομάδα «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με δύο γκολ του Κουσκουνά στο 11΄ και στο 22΄ κι ένα αυτογκόλ του Τσούπρου στο 45΄, ενώ στο β΄ μέρος δύο αλλαγές του Γιώργου Γεωργιάδη, ο Μπαϊκαρά (76΄) και ο Γιαννιτσάνης (89΄) ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο τελικό 5-0.

* Ωστόσο, στις Σέρρες, επικράτησε ο «νόμος» μιας άλλης ομάδας από την Κρήτη, του Κισσαμικού , καθώς νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 8ου ομίλου της διοργάνωσης, και «σκαρφάλωσε» με το... καλημέρα στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη χθεσινή «λευκή» ισοπαλία του Πανιωνίου με τον Λεβαδειακό. Τα τέρματα που χάρισαν το «τρίποντο» στους Κρήτες σημείωσαν ο Κίκε στο 30΄ και ο Θέος στο 75΄. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και δύο δοκάρια, με τον Τιάγκο Σίλβα στο 10΄ και τον Κίκε στο 25΄, καθώς τα μακρινά σουτ αμφότερων έστειλαν την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «λιονταριών».

*Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Λαμίας στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα από τη Φθιώτιδα επικράτησε 1-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο ΔΑΚ Λαμίας, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, και «συγκατοικεί» με την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στη Λαμία πέτυχε ο Μπλάζιτς στο 30΄ με πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 84΄, όταν ο Κουτσόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Μπλάζιτς.
Την «εσχάτη των ποινών» κέρδισε ο Βασιλόγιαννης, τον οποίο ανέτρεψε ο Μάιγκα, μαρκάρισμα για το οποίο αποβλήθηκε ο παίκτης της Αναγέννησης Καρδίτσας στο 83΄.