Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Πολύ συχνή η αλωπεκία στις γυναίκες




logo newsletter


 

`Πολύ συχνή η αλωπεκία στις γυναίκες

alopeciawomen.jpg
Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η αραίωση στις γυναίκες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Δρ Μαρία Λουκάτου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Δερματολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Και παρόλο που για τους άνδρες το φαινόμενο της αραίωσης
είναι σχεδόν αποδεκτό, για τις γυναίκες δεν συμβαίνει το ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα

gen.tes.ets.jpgΤι μπορεί να προσφέρει ο μοριακός έλεγχος


Ανεκτίμητη είναι η συμβολή των γενετικών εξετάσεων στη πρόληψη και διαχείριση κληρονομικών παθήσεων της καρδιάς και διάφορων άλλων νόσων, θανατηφόρων και μη, αλλά και στην επιλογή της βέλτιστης θεραπείας τους.

Διαβάστε περισσότερα

dentist.school.ets.jpgΠροληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι στα σχολεία


Τακτικούς προληπτικούς ελέγχους σε σχολεία της περιοχής ευθύνης τους (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια) θα πραγματοποιούν οι οδοντίατροι των δημόσιων δομών, στο πλαίσιο της νέας εξωστρεφούς φιλοσοφίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο τον προσανατολισμό στην οδοντιατρική φροντίδα παιδιών και εφήβων.

Διαβάστε περισσότερα

mhc.ets.jpgΣυνάντηση κορυφής για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα


 Το 2nd Mental Health Conference θα διεξαχθεί, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου, από την Boussias Communications και το Health Daily. Το "παρών" θα δώσει και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Διαβάστε περισσότερα

euroclinic_stogiatro.jpgΕυρωκλινική Αθηνών: H πρώτη πιστοποιημένη “Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική” στην Ελλάδα και την Ευρώπη


Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που πιστοποιείται ως “Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική” (“Patients’ Friendly Hospitals”). Σε συνεργασία µε τον πλέον αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης, την TÜV AUSTRIA HELLAS, η Ευρωκλινική ανοίγει πρώτη το δρόμο που βάζει τον ασθενή στο κέντρο της φροντίδας.

Διαβάστε περισσότερα


labor.jpgH επισκληρίδιος κατά τον τοκετό προστατεύει από την επιλόχειο κατάθλιψη


Μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν επιλοχειο κατάθλιψη έχουν οι γυναίκες που έκαναν επισκληρίδιο αναισθησία κατά τη διάρκεια του τοκετού, επισημαίνει μελέτη που παρουσιάστηκε σε ετήσιο συνέδριο Αναισθησιολογίας. Άρα, η επισκληρίδιος κάνει πολύ περισσότερα από απλή ανακούφιση του πόνου στη διάρκεια του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα

seniorexercise.jpgΒελτιώνει την άνοια η τακτική άσκηση


Η τακτική άσκηση ωφελεί τους πάσχοντες από την άνοια που οφείλεται σε αγγειακά προβλήματα, υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές. Στη μελέτη τους, στην οποία έλαβαν μέρος 70 άτομα, μέσης ηλικίας 74 ετών, τα οποία έπασχαν από αγγειακή άνοια- τη δεύτερη συχνότερη μορφή άνοιας μετά τη νόσο Αλτσχάιμερ, διαπιστώθηκε πως όσοι ακολουθούσαν πρόγραμμα γυμναστικής παρουσίασαν μικρή βελτίωση στις νοητικές τους ικανότητες, σε σύγκριση με όσους δεν ασκούνταν.

Διαβάστε περισσότερα

oliveoilsoap.jpgΠώς θα φτιάξετε σαπούνι από ελαιόλαδο


Η παραγωγή σαπουνιού από ελαιόλαδο είναι μια από τις αρχαιότερες παραδόσεις του τόπου μας, αλλά και μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όσους έχουν το χρόνο και τη διάθεση να πειραματιστούν φτιάχνοντας το δικό τους σαπούνι.

Διαβάστε περισσότερα

ekas.ets.jpgΣύγχυση στους γιατρούς με τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ



Σύγχυση έχει προκαλέσει στους γιατρούς η έλλειψη ενημέρωσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, σχετικά με τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Άμεσης επίλυσης χρήζει το ζήτημα, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα

elefth.ets.jpgΠΟΣΚΕ: Αφανίζονται οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί με την κοστολόγηση νέων εξετάσεων


Για «αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών», εξαιτίας της κοστολόγησης νέων εξετάσεων, που θα οδηγήσει σε αύξηση του clawback, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ).

Διαβάστε περισσότερα

ar.mper.ets.jpgΠαρουσίαση βιβλίου: «Πανικός ή Ενηλικίωση. Όψεις του ίδιου νομίσματος;»


Το βιβλίο «Πανικός ή Ενηλικίωση. Όψεις του ίδιου νομίσματος;», της Δήμητρας Σιούσιουρα, παρουσιάζουν οι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20.30 στο βιβλιοπωλείο «IANOΣ» (Σταδίου 24, Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα


meth.ets.jpgΠΣΦ: Απαραίτητος, αλλά περιορισμένος ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας στις ΜΕΘ


Πολύ μικρότερος απ΄ ό,τι προβλέπεται είναι ο αριθμός φυσικοθεραπευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Παράλληλα αιτείται την πρόσληψη μόνιμων φυσικοθεραπευτών, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα