Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης


Εμφάνιση ΣΤΟ ΠΟΛΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.jpegΤην Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στις 10:00μμ., πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εν όψει του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετούς τρέχοντος έτους.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Πολ. Προστασίας Περιφέρειας Πελ/σου κ. Γεώργιος Σταθάς, η Προϊσταμένη Τμήματος Πολ. Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας κ. Παρασκευή Δουδούμη, εκπρόσωπος Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης κ. Θεόδωρος Κολοβός, εκπρόσωπος Λιμενικού Σταθμού Κιάτου, εκπρόσωπος του Α.Τ. Ξυλοκάστρου, ο Δασάρχης Ξυλοκάστρου κ. Φώτης Ντάφος, ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΞΕ κ. Βλάσης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Καλύβας, ο Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας & ΥΔΟΜ κ. Χρόνης Καραγιάννης, η προϊσταμένη Πολ. Προστασίας του Δήμου κ. Αναστασία Ανδρικοπούλου, ο Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αργύρης Ιωάννου, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις» κ. Άννα Ζαχαρή και ο κ. Κων/νος Καβέτσος, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Πυροπροστασίας του Δήμου και της Εθελοντικής Ομάδας Ζήρειας κ. Σπύρος Ραχιανιώτης και ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Δερβενίου-Πεταλούς.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά :
  • με τη διασφάλιση της ετοιμότητας του Δήμου έναντι ενδεχόμενων καταστροφών
  • με την λήψη μέτρων πρόληψης και τον προγραμματισμό έργων και δράσεων χειμερινής συντήρησης (όπως καθαρισμοί ρεμάτων, φρεατίων και αυλακών για την ταχεία απορροή των υδάτων).
  • με την έλλειψη κονδυλίων για πολιτική προστασία
  • με το συντονισμό όλων υπηρεσιών και φορέων που εμπλέκονται στο σύστημα πολιτικής προστασίας
  • με την αντιμετώπιση των καταστροφών και την αποκατάσταση των συνεπειών τους
  • με την αξιοποίηση κάθε υποστήριξης από εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας ή μεμονωμένους εθελοντές και πολίτες,
  • με την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και όσο πιο ψύχραιμη και οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων
Αποφασίστηκε τέλος, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας.