Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μέσα στη Λεωφόρο... Νίκη με ανατροπή του Άγιαξ με 2 - 1 επί του Πάο

Ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟ από τον Άγιαξ
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 7ο όμιλο του Europa League ο Παναθηναϊκός, την πρώτη εφετινή στα επίσημα παιχνίδια του κι ενώ ως απόψε μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Οι «πράσινοι», παρότι προηγήθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με τον Μπεργκ μόλις στο 5ο λεπτό, έχασαν με 2-1 από τον Άγιαξ, για τον οποίο σκόραραν οι Τραορέ στο 34΄ και Ρίντεβαλντ στο 67΄
Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες και ο Άγιαξ με 10 παίκτες λόγω των αποβολών των Ιβάνοφ, Γουακάσο και Ζίγες, όλοι με δύο κίτρινες.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, πέτυχε γρήγορο γκολ, είχε ενθουσιασμό στο παιχνίδι του αλλά μετά το 30λεπτο έπεσε η απόδοση του και ο Άγιαξ βρήκε χώρο. Κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και στην επανάληψη να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες του τριφυλλιού και να πάρει δίκαια τη νίκη. 
Το τραγικό λάθος του Μέστο έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ να προηγηθεί. Ηταν το 66' όταν ο Μέστο αντί να διώξει την μπάλα προσπάθησε να περάσει τον αντίπαλο του, έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε πέναλτι στον Ντάικς. Ο Κλάασεν ανέλαβε την εκτέλεση του με τον Στιλ να αποκρούει με το πόδι καθώς η μπάλα πήγε στο κέντρο αλλά η μπάλα πήγε στον Ρίντεβαλντ που πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία. Η πράσινη άμυνα αδράνησε δύο φορές. Η είσοδος των Βιγιαφάνες, Λέτο δεν βοήθησαν τον Παναθηναϊκό.
Και σα να μην έφταναν αυτά ο Ιβανόφ προκάλεσε την τύχη του αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με εννιά παίκτες. Αψυχολόγητος και ο Γουακάσο που πήρε δεύτερη κίτρινη με την συμπλήρωση των 90 λεπτών. Σε ένα σκληρό μαρκάρισμα ζήτησε τον λόγο κάνοντας κίνηση με το κεφάλι εναντίων του αντιπάλου του και ο Μάρινερ του έδειξε απευθείας την κόκκινη. 
Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μολέντο αλλά ο τερματοφύλακας του Άγιαξ κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουτρουμπής (68' Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Λεντέσμα (64' Λέτο), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (72' Σάμπα), Μπεργκ.
ΑΓΙΑΞ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90' Σόνε), Γκούντελ, Ζιγές, Γιουνές (86' Σινγκράβεν), Μπερτράν Τραορέ (72΄Ντόλμπεργκ).