Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Αβραμόπουλο;

Κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Αβραμόπουλο;
Σενάριο... πολιτικής φαντασίας ή ένα απ' τα σενάρια που εξετάζει ήδη το Μαξίμου για την επόμενη ημέρα και μάλιστα μετά από εκλογικό αγώνα που θα γίνει στα μέσα του Φθινοπώρου;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για εκλογές το Φθινόπωρο και τις τοποθετούν μάλιστα στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.
Είναι, σύμφωνα με την “Ημερησία” ένα σενάριο που “βλέπουν” πολλοί πολιτικοί παράγοντες, λέγοντας μάλιστα ότι είναι βέβαιο πως οι εκλογές εάν είναι να γίνουν πρόωρα θα γίνουν μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν και επίσημα κορυφαίοι υπουργοί μιλούν για εκλογές το 2019, σε κατ' ιδίαν συζητήσεις του επιτελείου του πρωθυπουργού όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την “Ημερησία” στο Μαξίμου “μετράνε” τη δυναμική της ΝΔ και “βλέπουν” ότι αυτή δεν θα δώσει στο κόμμα περισσότερο από 28% με 30% και έτσι βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα καθώς η ΝΔ δεν μπορεί να αναζητήσει (προς το παρόν τουλάχιστον) συνεργασία προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι εκτιμούν ότι η ΝΔ θα αναγκαστεί, για να αποφύγει άμεσες εκλογές αυτή τη φορά με απλή αναλογική και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, να αναζητήσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα κυβερνητικοί κύκλοι λένε χαρακτηριστικά:
“Τι θα έκανε η ΝΔ εάν ο κύριος Τσίπρας πρότεινε για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Κ. Καραμανλή;”.
Μάλιστα γίνεται λόγος για έναν “μεγάλο συνασπισμό” με τον κ. Μητσοτάκη να μην είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης.

Τα ονόματα μάλιστα δεν σταματούν στον κ. Καραμανλή καθώς οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναρωτιούνται τη θα έκανε η ΝΔ αν πρότεινε ο κ. Τσίπρας έναν κεντροδεξιό που θα έχαιρε της εμπιστοσύνης και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ φωτογραφίζοντας έτσι ξεκάθαρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το Μαξίμου μάλιστα δεν αποκλείει κανένα σενάριο, εκτός από έναν νέο... Παπαδήμο, αλλά και αυτό, όπως λέγεται με νόημα “εκτος και αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τέτοιο που να του επιτρέπει να επιβάλει κανόνες”.

newsit.gr