Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας για τη δολοφονία της βουλευτού Jo Cox


https://pbs.twimg.com/profile_images/732520948306415616/YrGoeOpK.jpgΣυλλυπητήρια επιστολή για τη δολοφονία της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας Jo Cox απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας, κ. John Bercow
H συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής έχει ως ακολούθως:
Α.Ε. τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων
κ. John Bercow
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο εμού όσο και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για τη δολοφονία της Jo Cox, βουλευτού του Εργατικού Κόμματος και αγωνίστριας υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η πράξη αυτή είναι αποτέλεσμα ακραίας βίας και μίσους.
Ο Ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος της Βουλής των Κοινοτήτων, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θύματος.
Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου.
                                                                   Νικόλαος Βούτσης