Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Μαζί για το παιδί: Υψώνουμε τα τείχη της εκπαίδευσης ενάντια στην παιδική εργασία

Παρατηρώντας κανείς με μια προσεκτική ματιά τα στοιχεία της Eurostat που κάνουν αναφορά στις ηλικιακές ομάδες της εργασίας θα διαπιστώσει πως η μέτρηση ξεκινά από τα 15 έτη.
Το γεγονός αυτό, παρότι είναι νόμιμο, βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το πώς θα ανοίξει η βεντάλια των ηλικιών για την εργασία σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τα επόμενα χρόνια καθώς ο συντελεστής της κρίσης έχει μπει σε εφαρμογή στην εξίσωση της διαβίωσης σε όλη την Ευρώπη.
Στο «Μαζί για το Παιδί» λειτουργούν προγράμματα μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να υποστηρίξει την εκπαίδευση παιδιών, προσφέροντας ένα όπλο στην φαρέτρα τους για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η Υπεύθυνη  Φιλανθρωπικού  Τομέα- Κοινωνική Λειτουργός των «Φίλων του Παιδιού», Χρυσούλα Διαμαντοπούλου μιλά για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός παιδιού που το έχει ανάγκη.  Άλλωστε όπως η ίδια υποστηρίζει «το όραμά μας για τα παιδιά που προστατεύουμε είναι να είναι όλα σχολικά πλαισιωμένα,  και να  ελαχιστοποιηθούν  οι μαθητικές διαρροές λόγω έλλειψης υποστήριξης των παιδιών είτε μαθησιακά είτε οικονομικά» και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «Τα παιδιά είναι το αύριο της κοινωνίας μας. 
Αν τα μεγαλώσουμε φροντίζοντας τις ανάγκες τους, στηρίζοντάς τα, και μαθαίνοντάς τα να ενδιαφέρονται, τότε θα δημιουργήσουμε πολίτες».
Διαβάστε περισσότερα »

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος