Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ιταλία - Ισπανία (19:00) στον... πρόωρο τελικό

Livescore: Ιταλία - Ισπανία (19:00) στον... πρόωρο τελικόΠρόωρος τελικός. Η «μητέρα των μαχών» και άλλες πολλές κοινότυπες ή μη εκφράσεις μπορούν να χαρακτηρίσουν το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ισπανία που θα διεξαχθεί στις 19:00 στο Σεν Ντενί.
Οι δύο ομάδες θα… συγκρουστούν στο γύρο των «16» του Euro και στόχο έχουν την πρόκριση στα προημιτελικά. Η ήττα των «φούριας ρόχας» από τους Κροάτες με 2-1, τους έφερε στη δεύτερη θέση του Δ’ ομίλου και η θεά τύχη είχε κέφια και τους έστειλε απέναντι από τους Ιταλούς.

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί στον τελικό του Euro 2012, εκεί όπου η ομάδα του Ντελ Μπόσκε είχε κάνει «πάρτι» συντρίβοντας την «σκουάντρα ατζούρα» με 4-0.
Το παιχνίδι της Δευτέρας, ωστόσο θα είναι τελείως διαφορετικό. Οι Ισπανοί έχουν, μέχρι στιγμής, τον Μοράτα σε εξαιρετική κατάσταση. Τα τρία γκολ που έχει πετύχει στη διοργάνωση δείχνουν ότι είναι σε φόρμα και σίγουρα θα είναι η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε.
Από την άλλη, οι Ιταλοί με εξαίρεση τον Μπουφόν, στερούνται ενός παίκτη με μεγάλο όνομα. Η ομάδα του Κόντε στηρίζεται κυρίως στο σύνολο και στην καλή άμυνα. Λογικά θα δώσουν χώρο στους Ισπανούς και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Το μεγάλο πρόβλημα της «σκουάντρα ατζούρα» είναι ο Καντρέβα. Ο 29χρονος εξτρέμ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το παιχνίδι με τη Σουηδία και δεν θα αγωνιστεί στο μεγάλο ντέρμπι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι της Ιταλίας με την Ισπανία θα προσελκύσει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων της «γηραιάς Ηπείρου» και περιμένουμε να δούμε αν οι δύο ομάδες θα προσφέρουν ανάλογο θέαμα.