Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Κίνδυνος για την Πελοπόννησο η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης για την υπογραφή της ΣΔΙΤ»



Το μείζον ζήτημα των αιτημάτων Δημοτικών αρχών για κήρυξη των Δήμων τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τα ολοένα αυξανόμενα αιτήματα για κήρυξη Δήμων σε έκτακτη ανάγκη, τα οποία δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις δυσοίωνες προβλέψεις του, δεδομένης της απραξίας της Κυβέρνησης.
«Εδώ και 1,5 χρόνο η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί, προκειμένου να κερδίσει για εσωκομματικούς λόγους χρόνο, με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα προς τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, αντιθέτως οι συνθήκες ολοένα και χειροτερεύουν ιδίως ενόψει θερινής περιόδου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «ακόμα και τώρα που η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε την υπογραφή της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση, τίποτα δεν κάνει».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι αν δεν υπογραφεί άμεσα η ΣΔΙΤ ο κίνδυνος να γεμίσουν σκουπίδια πόλεις της Πελοποννήσου είναι περισσότερο από ορατός, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ από την Περιφέρεια, το οποίο ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.
 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου