Κυριακή 8 Μαΐου 2016

«Θερμό» επεισόδιο Σκουρλέτη - χρυσαυγιτών στη Βουλή

«Θερμό» επεισόδιο Σκουρλέτη - χρυσαυγιτών στη Βουλή
Διεκόπη για περίπου 50 λεπτά το απόγευμα της Κυριακής η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το ασφαλιστικό και φορολογικό, μετά από «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και χρυσαυγιτών βουλευτών.
Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε από το φρούραρχο να εισέλθει στην αίθουσα και να απομακρύνει τον Γιάννη Λαγό. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε να σηκωθεί από το έδρανό του, ενώ κατά πληροφορίες άλλοι χρυσαυγίτες βουλευτές σχημάτισαν «ασπίδα» προστασίας γύρω του.


Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Γ.Λαγού από την αποψινή συζήτηση και εφόσον υπάρξει υποτροπή, ο αποκλεισμος του από τις συζητήσεις της Ολομέλειας για 15 ημέρες.

Προηγήθηκαν ύβρεις από την πλευρά των χρυσαυγιτών βουλευτών, μεταξύ αυτών ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός, ως απάντηση στην παρατήρηση του Π.Σκουρλέτη προς τον Χρ.Παππά ότι είναι υπόδικοι με κατηγορίες για δολοφονία και «όταν αθωωθείτε θα έχετε το ηθικό ανάστημα για να μιλήσετε».

Με τον τρόπο αυτό, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε στους βουλευτές της ΧΑ που είχαν απειλήσει την κυβέρνηση με εδώλιο για το νομοσχέδιο, στη διάρκεια της συζήτησης για την αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αντέδρασαν και φώναζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τη δράση τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών όπως ο Ρουβίκωνας, ενώ οι Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος φώναζαν «είσαι βλάκας», «δεν ξέρεις τι σου γίνεται», «ντρόπή σου», «κολλητοί με τους τρομοκράτες έχετε γίνει» κλπ.

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, χωρίς να καταστεί εφικτό, ενώ στη συνέχεια προειδοποίησε ότι θα λάβει μέτρα.

Τελικά, ζήτησε να εισέλθει στην αίθουσα ο φρούραρχος για να απομακρύνει τον Γ.Λαγό και ανακοίνωσε ολιγόλεπτη διακοπή στη συζήτηση.

Η ένταση συνεχίστηκε, ενώ διακόπηκε η ζωντανή μετάδοση της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Η συζήτηση άρχισε εκ νέου στις 18:40.