Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Βουλευτές πολυεργαλεία παντός καιρού, χωρίς αντίβαρο


polyergaleiaΑνθεκτικοί σε μνημόνια, κόφτες και παντός τύπου τσιμπίδες, αποδεικνύονται οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με ελάχιστες απώλειες, συγκριτικά με αυτές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κάθε επιχειρηματολογία και λογική έχει καταρρεύσει. Έχτισαν την πολιτική τους άνοδο στο αντι-μνημόνιο, αλλά τώρα η προσήλωσή τους στην εξουσία έχει μετατρέψει αυτή την λαϊκή εντολή στην ψήφιση όλων των αντιθέτων. Ο απόλυτος σουρεαλισμός. Βουλευτές πολυεργαλεία. Ψηφίζουν τα πάντα, ότι να ‘ναι, όποτε να ‘ναι....αρκεί να παραμείνουν στις θέσεις τους.


Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο τι κάνει η κυβέρνηση, αλλά και ποια είναι η εναλλακτική σε αυτό.

Ο πόλεμος που δέχθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως Πρόεδρος της ΝΔ, στηρίχτηκε στο επιχείρημα, πως με κλειστές τράπεζες λόγω ΣΥΡΙΖΑ και με 3ο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε η ΝΔ να νικήσει τον Τσίπρα. Παρότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως Πρόεδρος λίγων μηνών, είχε καταφέρει πρωτοφανή συσπείρωση για την κεντροδεξιά. Ο καιρός πέρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μέτρα φοροεπιδρομής, συγκεκριμενοποίησε δηλαδή το πλαίσιο της συμφωνίας, που σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πλέον πίσω από αοριστίες. Και τίθεται το ερώτημα, γιατί αφού έφυγε ο «μη ικανός» Μεϊμαράκης, η ΝΔ δεν κερδίζει από το άγριο νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της αριστεράς; Γιατί αυτή η ΝΔ δεν εμπνέει;

Ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί γρήγορα, πολιτικά και λειτουργικά, γιατί απέναντι στους βουλευτές παντός καιρού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχει μία Ελλάδα που ζει σε μόνιμη κακοκαιρία.


Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com