Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Ευρωπαϊκή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Τουρισμό

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του Τουρισμού έχει πολύ μεγάλη σημασία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης κηρύσσοντας το πρωί, την έναρξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, με θέμα «365 ημέρες τουρισμός πολλαπλών προορισμών», που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB-q5N6GQh-o6v1WlA0G0Yu9SqfpfdTdURzgocRvefQ2RvRNzn8VWy4ZQAItfEhOeUEEFvHFrJhIpeBCtUUDfEJSzvnBmB7tZQkrAOfRZNbgwFki0vZYF_fRWm4hb3GSmTD4Zdtt2Q7DRk/s400/IMG_2016_05_16_195.jpgΌπως ανέφερε ο κ. Βούτσης στον χαιρετισμό του, «στην Ελλάδα, σε ένα πλαίσιο σταθερότητας κι ασφάλειας, όπου υπάρχει μία κουλτούρα τουρισμού και φιλοξενίας,  μπορούν να συζητηθούν και οι ευαίσθητες, οι λεπτές οικονομικές πλευρές του Τουρισμού, που είναι προφανώς και μία παγκόσμια μεγάλη βιομηχανία. Μέσα από τον Τουρισμό οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολύ σοβαρά πολιτισμικά, πολιτιστικά προτάγματα, με πανανθρώπινες αξίες, να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό κόσμο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι, αυτή η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και για τον Τουρισμό έχει πολύ μεγάλη σημασία. «Στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε σε μια οικονομική κρίση, γενικότερα, δίνουμε σε αυτήν τη συγκυρία μεγάλο βάρος στην οικονομική διάσταση όλων των πλευρών και των πτυχών των πολιτικών. Θα ήταν λάθος, όμως, να μείνουμε μόνο σε αυτήν την πλευρά όταν μιλάμε για τον Τουρισμό», είπε και προσέθεσε: «Πιστεύω, ότι υπάρχουν πάρα πολλές πλευρές, πτυχές, οπτικές, προσεγγίσεις, διαδρομές, με τις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να έρχονται σε επαφή και να εμπλουτίζουν και το σύγχρονο πολιτισμό, αλλά να ανεβάζουν και το μορφωτικό επίπεδο και την αλληλεγγύη και τη σχέση ανάμεσα στους λαούς».
Σε μια τέτοια κατεύθυνση, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής «τα Κοινοβούλια, πέρα από τις επιμέρους νομοθεσίες ή και τις κοινές κοινοτικές οδηγίες, μπορούν να βοηθήσουν, έτσι ώστε ο άνθρωπος να βρεθεί στο κέντρο αυτής της πάρα πολύ ωραίας, αλλά και πολύ χρήσιμης για τη σημερινή εποχή επιχείρησης, που λέγεται Τουρισμός».
Στη Διάσκεψη προεδρεύει η κυρία Χαρά Καφαντάρη, Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Χαιρετισμό απηύθυναν η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου.
Η Ευρωπαϊκή Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τον Τουρισμό αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει το 2014 το Κροατικό Κοινοβούλιο και στοχεύει στην προώθηση του κοινοβουλευτικού διαλόγου, στην ανταλλαγή  εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των νομοθετών, στη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την αναβάθμιση και βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης