Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τα social media αποθεώνουν Μητσοτάκη για το ξήλωμα των… νεόγερων από την ΟΝΝΕΔ

Τα social media αποθεώνουν Μητσοτάκη για το ξήλωμα των… νεόγερων από την ΟΝΝΕΔ
Την ουσιαστικότερη πολιτική αποθέωση, από τη στιγμή που κέρδισε με πανηγυρικό τρόπο την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με αντίπαλο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στις 10 Ιανουαρίου, γνώρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χθεσινή απόφασή του να ξηλώσει την ομάδα του Ανδρέα Παπαμιμίκου από την ΟΝΝΕΔ.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας… πέρασε απέναντι, και δεν δίστασε να τελειώσει την ηγεσία του Βασίλη Γεωργιάδη, στον οποίο είχε παραχωρηθεί με “απευθείας ανάθεση” η προεδρία της ΟΝΝΕΔ, μετά από παρασκηνιακές ζυμώσεις που είχαν πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, χωρίς να υπάρξει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της οργάνωσης.
Το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως επιτομή παρασκηνιακών δράσεων οι οποίες υπονόμευαν τη δική του ηγεσία όλο το προηγούμενο διάστημα. Το επιτελείο του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είχε εγκαίρως καταγράψει “περίεργες” κινήσεις, με άξονα το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τζιτζικώστα, ώστε να ελεχθεί ένα μέρος του Συνεδρίου της ΝΔ για λογαριασμό του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, δια χειρός του απερχόμενου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.
Μετά τη γενναία απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε αποθεωτικά συγχαρητήρια στο Twitter και το Facebook, τα δυο social media στα οποία έχει καταγραφεί τοξικότητα, τόσο για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο όσο και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα social media, μια σειρά από στελέχη της ΟΝΝΕΔ που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κωμικοτραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, έχουν περιγραφεί ως… νεόγεροι, φράση που είχε χρησιμοποιήσει πρώτος ο Στέφανος Κασιμάτης στην “Καθημερινή”, θέλοντας να εξηγήσει την έλλειψη πολιτικού βάρους από τον Απόστολο Τζιτζικώστα, την περίοδο που ο τελευταίος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο “campaign manager”, όπως είχε καταγγείλει δημοσίως ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κυριάκος Σαμαράς / ysterofrafa.gr