Κυριακή 10 Απριλίου 2016

"Πεντάστερος" ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε από το Χιλιομόδι

 Tj2zdipw
Μεγάλης έκτασης νίκη πέτυχε ο Αστέρας  Δερβενίου , μέσα στο Χιλιομόδι, όπου επιβλήθηκε του τοπικού Ατρόμητου με το ευρύ σκορ 5 – 0 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας Κορινθία
.
Pzl6x6qc
Ο Αστέρας ήταν καταφανώς καλύτερος του αντιπάλου, ο οποίος ‘παρέδωσε τα όπλα’ μετά το 0 – 2, καθότι έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Σπ. Γεώργαρης είχε αποβληθεί δίκαια από τον διαιτητή κ. Φραντζή μετά το 0 – 1. Μάλιστα στο β’ μέρος ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και ο Αστέρας  ‘κατέβασε τον ρυθμό’ του,  σεβόμενος τον αντίπαλό του.   
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πιέζει τον Αστέρα αρκετά ψηλά και τους παίκτες του Αστέρα να αμύνονται οργανωμένα, εμποδίζοντας  έτσι τη δημιουργία φάσεων στην εστία τους.

Kgw4256r
 Μετά το 10λεπτο ο Αστέρας άρχισε να επισκέπτεται, κυρίως από τα δεξιά, την περιοχή του Ατρόμητου και στο 15’ σε κόρνερ του Κουτρούλη και μετά την προσωρινή απόκρουση των αμυντικών,  ο Βασιλάρης με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0 – 1. Οι παίκτες του Ατρόμητου δυνάμωσαν το παιχνίδι τους, αλλά μεγάλη φάση δεν δημιούργησαν. Αντίθετα ο Αστέρας με τους Τάφα και Μετεβελή, στο χώρο του κέντρου, έλεγχαν την κυκλοφορία της μπάλας και με τους γρήγορους Κουτρούλη και Χάντη δεν άφηναν την άμυνα του Ατρόμητου σε ησυχία. 
Tj2zdipwΈτσι στο 26’ ο Τόλιας, που ξεκίνησε σεντερ-φορ, ενώ έφευγε μόνος του σε κάθετη πάσα του Κακογιάννη,  κόπηκε μάλλον αδίκως σαν οφσάιντ και στο 29’ ο Κουτρούλης καθυστέρησε να φτάσει σε θέση βολής, μετά από βαθιά σέντρα από δεξιά του Παππά.
XsmhnqzcΣτο επόμενο λεπτό ο Σπ. Γεώργαρης απώθησε βίαια από πίσω τον Βασιλάρη, που είχε κερδίσει καθαρά την μπάλα σε μονομαχία τους και ο διαιτητής δίκαια τον απέβαλε.
 Ο Αστέρας άρχισε πλέον να ελέγχει για τα καλά τον αγώνα και να επισκέπτεται την περιοχή του Ατρόμητου με περισσότερες αξιώσεις. Στο 36’ ο Τόλιας αφύλακτος μέσα στην περιοχή προσπάθησε με ανάποδο βολέ να πετύχει ένα δύσκολο τέρμα, αντί να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του σε μια όμορφη σέντρα του Παππά. Όμως στο 39’ ο Τόλιας δεν λάθεψε σε τετ-α-τετ που του ετοίμασε και πάλι ο Κακογιάννης και πέτυχε το 0 – 2, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.
Okfcp3wh Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να αντιδράσει, αφού ο Αστέρας, με ευνοϊκό υπέρ του το αποτέλεσμα, γύριζε με υπομονή τη μπάλα. Έτσι στο 43’ ο Τάφα έβγαλε κάθετη πάσα λίγο πλάγια μέσα στην περιοχή στον Τόλια, τον οποίο ο τερματοφύλακας Καρατζάογλου σταμάτησε προσωρινά, με τον επερχόμενο Κουτρούλη να  πετυχαίνει το  0 – 3 σε κενή εστία, μετά από την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα.
Akcx3mfr 
Στο β’ μέρος ο Αστέρας πέτυχε νωρίς, στο 49’, το 0 – 4 με τον Βασιλάρη, που δέχτηκε μια γλυκιά σέντρα του Κουτρούλη και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σεννή, ο οποίος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Καρατζάογλου.  Ο αγώνας έχασε το ενδιαφέρον του, αφού ο Αστέρας διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, παίζοντας μάλιστα πίσω από τη σέντρα. Όταν οι παίκτες του Ατρόμητου προσπαθούσαν να διεκδικήσουν κάποια μπαλιά, τότε αμέσως δημιουργείτο φάση στην εστία τους, κυρίως με τον Κρισάφη ή  με τον Μερκούρη που μπήκαν αλλαγές στις αρχές του ημιχρόνου.
Vdolz5uv
G3kgpgbx Ο Ατρόμητος είχε δύο καλές στιγμές από στημένες μπάλες σε φάουλ που κέρδισε σε ευνοϊκές θέσεις, αλλά τα σουτ των παικτών του ήταν άστοχα. Στο 76’ σε μακρινή πάσα του Βασιλάρη, ο Μερκούρης διέλαθε της προσοχής των αμυντικών και φθάνοντας στη γραμμή της περιοχής με τεχνικό σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Σεννή για να πετύχει το 0 – 5.  Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς άλλη αξιόλογη αναφορά.
Συμπερασματικά ο Αστέρας έπαιξε εξαιρετικά, ακόμη και όταν οι ομάδες ήταν ισοδύναμες αριθμητικά. Μετά την αριθμητική υπεροχή του, κούρασε τους αντιπάλους του παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο και κτυπώντας σε καίρια σημεία του αγώνα πήρε μια ξεκούραστη, όσο και μεγάλη νίκη .
Η διαιτησία του κ. Φραντζή ήταν πολύ καλή, δεδομένης και της μορφής του αγώνα. Άριστος ήταν ο βοηθός του κ. Η. Ευθυμίου, ενώ ο έτερος βοηθός κ. Παπαγεωργόπουλος έχασε δυο – τρεις φάσεις μετά το 0 – 1.
2pzzvehtΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Καρατζάογλου (46’ Σεννής), Παπαθανασόπουλος,  Φαρμάκης (68’ Νάνος), Μπίκος, Χ. Γεώργαρης, Π. Σαϊσανάς, Παπαϊωάννου, Σπ. Γεώργαρης, Π. Οικονόμου, Θ. Γεώργαρης, Χ. Τσουμάνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Τάλλιος, Παππάς, Λιθοξόου, Βασιλάρης, Μαγγίνας, Τάφα, Μετεβελής (46’ Κρισάφη), Κακογιάννης, Κουτρούλης, Τόλιας, Χάντης (54’ Μερκούρης).


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr