Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εμπιστευόμαστε και αξιοποιούμε τις σταθερές δομές αλληλεγγύης στης χώρα» - Μεγάλο ευχαριστώ στους Πελοποννήσιους για την ανιδιοτελή προσφορά τους




«Με πλήρη συνείδηση επιλέξαμε τη δομή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη διανομή του υλικού, γιατί είναι εδραία η πίστη μας ότι η χώρα διαθέτει σταθερές δομές για να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες που συγκεντρώθηκε με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινού την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.

«Εξαρχής πολιτικά υποστήριξα δημόσια ότι οι διεθνείς δομές των ΜΚΟ δεν αποτελούν εγγύηση κοινωνικής αλληλεγγύης και για το σκοπό αυτό επιλέξαμε μια σταθερή δομή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε μια ομάδα ανθρώπων που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες για να υπερασπίσουν το φυσικό τους δικαίωμα στην επιβίωση» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει έμπρακτα αποδείξει ότι αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο ανιδιοτελούς προσφοράς και σε περίοδο ειρήνης και σε περίοδο πολέμου. Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στέκεται απέναντι στην εικόνα διάλυσης του κράτους, όπως παρατηρείται σε προσφυγικούς καταυλισμούς».
Αυτή η προσπάθειά, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, έχει συμβολικό χαρακτήρα και στόχο τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας για την υπερπήδηση των ακραίων ιδεολογικών φόβων που έντεχνα καλλιεργούνται από όσους προσδοκούν μικροκομματικά οφέλη. Αποτελεί επίσης έμπρακτη ένδειξη εμπιστοσύνης στην ποιότητα των ανθρώπων της Πελοποννήσου.
«Οι οργανωμένες δομές της χώρας ανταποκρίνονται καλύτερα απ’ τον καθένα» σημείωσε επίσης ο Περιφερειάρχης και κάλεσε τους πολιτικούς υπεύθυνους της χώρας «να καταλάβουν ότι τις δομές αλληλεγγύης της χώρας τις εμπιστευόμαστε και τις αξιοποιούμε».
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε ακόμη την ιδιαίτερη η ικανοποίησή του για την εξαιρετική διαχείριση του προβλήματος από τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Πελοποννήσου, αλλά και τις δομές των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
«Είναι επίσης ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου και εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα από το υστέρημά τους σε δύσκολη περίοδο. Θέλω επίσης να εξάρω τη συνεργασία με της Εκκλησία και τις Μητροπόλεις της Πελοποννήσου, η οποία χωρίς τυμπανοκρουσίες αποδίδει εξαιρετικά αποτελέσματα».
«Η Πελοπόννησος ποτέ δεν κιότεψε, ούτε τώρα θα κιοτέψει. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας πάντοτε με αυτοθυσία, αποδεικνύοντας ότι η χώρα έχει και ελπίδα και μέλλον» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός από την πλευρά του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αλλά και συνολικά της Περιφέρειας.
«Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η τιμή αυτή συνιστά καταξίωση. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμά της με ιδιαίτερη χαρά και τιμή. Η προσπάθειά της ήταν απόλυτα επιτυχημένη και την καταξιώνει για την προσφορά της, αφού η προσφερθείσα βοήθεια είναι πολύτιμη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».
«Σας εγγυώμαι την απόλυτη φροντίδα τόσο για τη φύλαξη, όσο και για τη διανομή του ανθρωπιστικού υλικού, δεδομένης της τεχνογνωσίας μας για πάνω από 140 χρόνια» δήλωσε ακόμη ο κ. Αυγερινός και τόνισε ότι «το εγχείρημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν πρωτόγνωρο για τη χώρα και το υλικό που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των Πελοποννησίων είναι τεράστιο» σημειώνοντας παράλληλα ότι «είμαστε συνοδοιπόροι στο έργο σας  και θα παραμείνουμε στο μέλλον πάντα δίπλα σας».
Παρόντες στην τελετή ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Στεφανόπουλος, Γιαννακούρας, Στρατηγάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ρουμελιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Σταματάκος και το στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού με σημαντική προσφορά στην Αρκαδία κ. Παΐσιος.