Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι νέοι υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος

Οι νέοι υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος
Αθήνα
Οι υποναύαρχοι Θεόδωρος Κλιάρης και Γεώργιος Μπαρκάτσας ορίστηκαν ως οι νέοι υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως αρχαιότερος και νεώτερος αντίστοιχα, και θα προαχθούν σε αντιναυάρχους.
Αυτό αποφάσισε την Παρασκευή το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη.
Το εν λόγω Συμβούλιο αποφάσισε την απονομή του βαθμού του ναυάρχου Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία στον αντιναύαρχο - επίτιμο αρχαιότερο υπαρχηγό Αθανάσιο Χονδρονάσιο και στον αντιναύαρχο - επίτιμο νεώτερο υπαρχηγό Νικόλαο Πατρινό, οι οποίο αποστρατεύτηκαν.
Παράλληλα, αποφάσισε τη διατήρηση επί τιμή της θέσης του Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης και μετά την αποστρατεία του υποναυάρχου Ιωάννη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος πρόκειται να προαχθεί για 30 ημέρες, στον βαθμό του αντιναυάρχου (εκτός οργανικών θέσεων) και κατόπιν θα αποστρατευθεί.
Διατηρητέος κρίθηκε ο υποναύαρχος Ιωάννης Ζήκας, ενώ σε υποναυάρχους προήχθησαν οι αρχιπλοίαρχοι Αντώνιος Βιδάλης, Παναγιώτης Παρασκευάς, Χρήστος Ζαφειρίου, Αθανάσιος Ντούνης, Γεώργιος Σεφεριάδης και Παναγιώτης Μοίρας.
Σε υποναυάρχους προάγονται, αλλά αποστρατεύονται μετά από έναν μήνα, λόγω επιλογής νεωτέρων τους ως υποναυάρχων, οι αρχιπλοίαρχοι Αντώνιος Πάππος, Ιωάννης Ιωαννίδης - Μάρκου, Κωνσταντίνος Γκώνιας, Φώτιος Πραβίτας και Νικόλαος Σπανός.
Newsroom ΔΟΛ