Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

«Σκόνταψε» στο Καυτανζόγλειο η ΑΕΚ, ισοπαλία στην Τρίπολη...

«Λευκή» ισοπαλία για Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα
Το αρνητικό σερί του Λεβαδειακού στον 2ο γύρο σταμάτησε στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής . Μετά από 7 ματς χωρίς «τρίποντο» (21/12 η τελευταία νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ) οι Βοιωτοί επέστρεψαν στις επιτυχίες με το εντός έδρας 1-0 επί της Καλλονής, χάρις στο γκολ-πέναλτι του Βαγγέλη Μάντζιου στο 72΄.
  Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου  στο 37΄ μετά την προσπάθεια για κεφαλιά του Μανούσου η μπάλα βρήκε στον Γιάχιτς και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βερέμκο.
Στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο, ο Μάρκοβιτς με κεφαλιά βρήκε δίχτυα, αλλά σωστά δε μέτρησε το γκολ, καθώς ο σκόρερ της Καλλονής ήταν... εκτεθειμένος.
Πιο... ζωηρός ήταν ο Λεβαδειακός στο δεύτερο μέρος και στο 71΄  κέρδισε πέναλτι στην πτώση του Ατζαγκούν στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Αναστασιάδη, χωρίς να φαίνεται πως υπήρχε παράβαση. Ο Μάντζιος εκτέλεσε ψύχραιμα κι έβαλε μπροστά τον Λεβαδειακό στο σκορ (1-0), με το 11ο του γκολ σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι που έχει επιχειρήσει έως τώρα.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Μεντί, Τσουρίκοφ (46΄ Μανωλάς), Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (58΄ Μπελγκαζουανί), Ατζαγκούν (83΄ Τόπι), Καψάσκης, Μάντζιος.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν.Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς (61΄ Ελακόπουλος), Γεωργίου, Φαβάλι, Μανούσος (86΄ Νομπρέγκα), Μάρκοβιτς (70΄ Κάρλσον).

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) τελείωσε το δεύτερο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά από 3 σερί ήττες οι Ηπειρώτες πήραν τον πρώτο τους βαθμό, ενώ για τους γηπεδούχους η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία (τρίτο ματς που οι Αρκάδες δεν σκόραραν)  μπορεί να αποβεί καθοριστική στη μάχη που δίνουν για να μπουν στα play offs.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ.Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού, Χαμντανί, Μπερτόλιο, Μάσα (83΄ Τσάβες), Στανισάβλιεβιτς (46΄ Μούκαμ), Γιάννου (65΄ Ιωαννίδης)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (63΄ Λίλα), Μιχαήλ, Γιάκος (85΄ Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ακόστα, Στρούνα, Ίλιτς (71΄ Τσουκαλάς), Μανιάς.

Με τον Πέκχαρτ να ξεκινάει για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα και να πετυχαίνει και το πρώτο του γκολ, η ΑΕΚ έμεινε στο ισόπαλο  1 - 1  με τον Ηρακλή  στο Καυτζόγλειο στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας.
 Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο δεύτερο μέρος στο «Καυτανζόγλειο», μετά το κακό πρώτο 45λεπτο εξαιτείας του κακού αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 74΄ με το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ στο πρωτάθλημα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και απάντησαν στο 79΄ με το τυχερό τέρμα του Ζιαμπάρη, για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά ο Μπαρόχα, που νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Βέλλιου.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Μοντέιρο (80΄ Λουκίνας), Μπουλούτ (60΄ Περόνε), Ρομάνο (60΄ Λεοζίνιο), Βέλλιος.
ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (65΄ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (58΄ Τζιμπούρ), Πέκχαρτ.

 Συνοπτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Λεβαδειακός - Καλλονή 1-0
(72' πέν. Μάντζιος)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Ηρακλής - ΑΕΚ 1-1
(79΄ Ζιαμπάρης - 74΄ Πέκχαρτ)

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - Ατρόμητος
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Παναιτωλικός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανθρακικός
19:30 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Βέροια) Βέροια - Πανιώνιος