Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άρειο Πάγο - Δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

http://i.huffpost.com/gen/4031390/images/n-MHTSOTAKHS-large570.jpg


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, 23 Φεβρουαρίου, τον Άρειο Πάγο και είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κυρία Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη



Κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κυρία Θάνου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είναι φυσικό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Νέα Δημοκρατία, για τη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς και για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της. Θα έχουμε την ευκαιρία, στη συνέχεια, να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία πιστεύω ότι απασχολούν και τους απλούς πολίτες. 




Ειδικά ως προς την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της».

 http://www.protothema.gr/files/1/2016/02/23/kous.jpg

Κατά την έναρξη της συνάντησής του με την κυρία Κουτζαμάνη, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε. 



Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία.



Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».