Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Ο κρυφός "πολεμος" Καραμανλή-Σαμαρά στο β γύρο

Εκλογές ΝΔ: Ο κρυφός `πολεμος` Καραμανλή-Σαμαρά στο β γύρο
 Μετωπική αναμένεται να είναι η σύγκρουση καραμανλικών-σαμαρικών στη Νέα Δημοκρατία στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη ήταν αναμενόμενη και καθόλου τυχαία, όπως και του Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ του Κ. Μητσοτάκη λέγοντας με νόημα "Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή. Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί... Εάν δε αγνοηθεί, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία".

Αμφότεροι ήταν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά και παραμένουν ένθερμοι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, ο οποίος απέτυχε να "περάσει" τον εκλεκτό του Απόστολου Τζιτζικώστα στον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα στελέχη του σαμαρικού στρατοπέδου αναμένεται να εκφράσουν την στήριξη τους στον πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, όπως ο Μάκης Βορίδης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κ.α., ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει προβληματισμός στο επιτελείο Σαμαρά για την δοσολογία της υπο-στήριξης τόσο σε αριθμό όσο και πρόσωπα, ενώ είναι ζητούμενο τι θα πράξει προς την κατεύθυνση αυτή ο μεγάλος ηττημένος για πολλούς της αναμέτρησης της Κυριακής Απόστολος Τζιτζκώστας.
Και αυτό γιατί μπορεί να δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι η αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου, με τη διαφορά να είναι μικρότερη από 10 μονάδες, μπορεί να εξελιχθεί σε "ντέρμπι".
newsit.gr