Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Χιονίζει στην Ορεινή Κορινθία - Οδηγίες Προστασίας από καταστροφές - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Χιονίζει στα ορεινά της Κορινθίας (φώτο)Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στη Κορινθία, με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για πτώση της θερμοκρασίας να επαληθεύονται, ενώ άρχισε να χιονίζει από  νωρίς το απόγευμα   στην Ορεινή Κορινθία , στο Σαραντάπηχο, τα Τρίκαλα, τον Φενεό και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολίτων ενόψει της χειμερινής περιόδου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εχει αναρτήσει το παρακάτω τηλεοπτικό σποτ:

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα και στη χώρα μας, εφιστούμε την προσοχή όλων των δημοτών, και ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , να είναι ενημερωμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Μια από τις κύριες δυσμενείς επιπτώσεις και αιτία δημιουργίας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, λόγω έντονης χιονόπτωσης ή παγετού.
Ο Δήμος μας είναι άρτια εφοδιασμένος με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές (αλάτι, αλυσίδες, ειδικά οχήματα, εξοπλισμός, κλπ) καθώς και με το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλαγογιάννη Εμμανουήλ και στα τηλέφωνα 2743360209 & 2743360201.
Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να προστατεύσετε εσάς και τους γύρω σας.
«Ο χειμώνας δεν αστειεύεται....Ας Προστατευτούμε»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρέχει σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται έντυπα με οδηγίες προστασίας από καταστροφές. Ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας από πιθανές καταστροφές κατεβάζοντας τo σχετικό αρχείo.
 Οδηγίες Προστασίας από καταστροφές