Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Βαθιά ανάσα για τον Παναιτωλικό

Βαθιά ανάσα για τον Παναιτωλικό
Επειτα από έξι αγωνιστικές μακριά από τη νίκη, ο «διψασμένος» Παναιτωλικός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 στο Αγρίνιο και πήρε βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα
Η ομάδα του Αγρινίου αγνοούσε τη χαρά της νίκης από τον Σεπτέμβριο και την 3η αγωνιστική, τότε στο είχε επιβληθεί εντός του Πανθρακικού 1-0, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Κι απέναντι, σε έναν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο αντίπαλο, τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες της έδειξαν μεγαλύτερη δίψα και θέληση, φθάνοντας σε μια πολύτιμη νίκη, για πολλούς λόγους, βαθμολογικούς και ψυχολογικούς.
Στο Αγρίνιο έγινε ένα όμορφο παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά κι έφθασε κοντά στο γκολ, με τον Σκόνδρα στο 3' και τον Μιχάηλ στο 7', αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι κεφαλιές των παικτών του δεν βρήκαν στόχο.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά την συμπλήρωση του εικοσάλεπτου και μάλιστα απείλησαν για πρώτη φορά στο ματς στο 22' της αναμέτρησης όταν ο Ρουσκουγιέδα βρήκε ανοιχτό χώρο μπροστά του επιχείρησε το σουτ αλλά ο διεθνής γκολκίπερ της ομάδας του ΠΑΣ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα.
Στο 33' οι παίκτες του Παναιτωλικού ζήτησαν πέναλτι όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μαρκόφσκι έπεσε στο έδαφος από ένα σπρώξιμο του Σκόνδρα αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 44' της αναμέτρησης με ένα τυχερό γκολ. Ο Ουάρντα έκανε την ενέργεια από τα αριστερά και τη σέντρα με τον Τσουκαλά στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, με κεφαλιά προς τα πίσω να «κρεμά» τον Βελλίδη, για το 1-0
Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 56΄,στην πρώτη αντεπίθεση που έβγαλε, με σκόρερ τον Μαρκόφσκι ο οποίος με δυνατό σουτ, μετά την ασίστ του Ρουσκουγιέδα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αν στο 70΄ ο Κυριακίδης δεν έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής στην κοντινή κεφαλιά του Ίλιτς. Ακολούθησαν άλλες δύο σπουδαίες επεμβάσεις του έμπειρου γκολκίπερ του Παναιτωλικού, στο 83΄ στο τετ-α-τετ με τον Ηλιάδη και στο 86΄ στην κεφαλιά του Τσάβες.

Τελικά, στο 90΄ ο Ηλιάδης κατάφερε να νικήσει τον Κυριακίδη με πλασέ μετά από ασίστ του Τσάβες και να «γράψει» το τελικό 2-1.
Παναιτωλικός (Μάντζουράκης): Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87' Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76' Κόρσενς), Ρουσκουγιέδα (71' Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (61' Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54' Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (76' Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.