Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΗ: Προσλήψεις, αυξήσεις, φόροι: η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα



26.11.2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσλήψεις, αυξήσεις, φόροι: η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα

Μόνο αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι:


16 υπάλληλοι της Βουλής είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά – ένα σκάνδαλο που επιμελώς κρύφτηκε από την προηγούμενη πρόεδρο,

42 άτομα προσελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον κ. Σκουρλέτη το τελευταίο δίμηνο και

186 άτομα, υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, θα δουν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται, ύστερα από νυχτερινή τροπολογία του κ. Τσακαλώτου.

Η Δράση δεν είναι αντίθετη ούτε στις προσλήψεις, όταν χρειάζονται, ούτε στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ισοπεδωθεί. Όμως όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν ύστερα από την κατάρτιση συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, νέων οργανισμών και οργανογραμμάτων, αξιολόγησης δομών και ανθρώπων και, κυρίως κατάργησης άχρηστων υπηρεσιών. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει.

Η κυβέρνηση κινείται μόνο από την επιθυμία της να διορίσει ημετέρους (βλ. «ηρωικές» καθαρίστριες στα δικαστήρια!), να βολέψει όσους μπορεί περισσότερο στο τεράστιο Δημόσιο που ονειρεύεται. Αυτό για το οποίο αφαιμάσσει μέχρι θανάτου τον ιδιωτικό τομέα με φόρους, κι άλλους φόρους, ακόμα περισσότερους φόρους.

Είμαστε σίγουροι ότι αν είχε κάνει την προκαταρτική δουλειά που απαιτείται, η κυβέρνηση θα ανακάλυπτε όχι μόνο ότι – σε αντίθεση με αυτό που δήλωσε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες – το ελληνικό Δημόσιο απασχολεί υπέρ αρκετούς υπαλλήλους για την ποσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, αλλά και ότι μπορεί να αναθέσει με συντριπτικά χαμηλότερο κόστος πολλές από τις εργασίες που κάνει σε ιδιώτες. Προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει μία σοβαρή κυβέρνηση…

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ