Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο Αστέρας αποκλείστηκε νωρίς από το Κύπελλο Κορινθίας.

Στα Αθίκα ο Αστέρας ηττήθηκε με σκορ 2 – 0 από τον Τενεάτη και αποκλείστηκε πολύ νωρίς από το Κύπελλο Κορινθίας. Στο ίδιο γήπεδο που μόλις πριν από 10 ημέρες ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος και μάλιστα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά ηττήθηκε από δύο φάσεις που προήλθαν από στημένες μπάλες (κόρνερ και φάουλ), εμφανίζοντας κτυπητές αδυναμίες ιδίως στο α’ μέρος. Περισσότερο όμως οδυνηρό από τον αποκλεισμό ήταν για τον Αστέρα το γεγονός ότι γύρω στο 80’ τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατό του ο τερματοφύλακάς του Ρουμελιώτης όταν κυνήγησε μια μπάλα κοντά στο κόρνερ μαζί με αντίπαλό του.

Ο Τενεάτης ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, στο 16’, όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Μαρινός πήδησε ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Ρουμελιώτη. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι κεντρώοι παίκτες του Κουτρούλης και Πρίφτης δεν μπορούσαν να συνδυαστούν και να περάσουν πάσες προς τους επιθετικούς, αφήνοντας μόνο του τον Αλούσι να προσπαθεί. Ο Αστέρας φαινόταν να προσπαθεί, αλλά οι παίκτες του Τενεάτη με αδιάκοπο τρέξιμο έκλειναν χώρους δεν άφηναν να δημιουργούνται καταστάσεις στην εστία τους. Στο 28’ ο Τενεάτης κέρδισε ένα φάουλ αρκετά κάτω από τη γραμμή της σέντρας στο άξονα της εστίας του Ρουμελιώτη και ο Λέκκας με απ’ ευθείας συρτό σουτ πέτυχε το 2 – 0, παρά την προσπάθεια του Ρουμελιώτη κοντά στη ρίζα του δοκαριού του. Οι παίκτες του Τενεάτη έσφιξαν στη συνέχεια την άμυνά τους, ενώ αυτοί του Αστέρα κατά κανόνα αποτύγχαναν στις προσπάθειές τους. Δεν υπήρξε καμία βοήθεια από τον πάγκο και το ημίχρονο τελείωσε με μόνο μία ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν στο 36’ ο Βυζάς με ατομική προσπάθεια ξεκίνησε από τα δεξιά και έφτασε μέσα στην περιοχή στ’ αριστερά όπου και σούταρε στην απέναντι γωνία, αλλά λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι.
Στο β’ μέρος ξεκίνησε για τον Αστέρα ο Τάφα στο χώρο του κέντρου, που με την απόδοσή του δημιούργησε ερωτηματικά σε πολλούς για τη μη χρησιμοποίησή στο αρχικό σχήμα. Ο Αστέρας δεν είχε να χάσει τίποτε και πέρασε στην επίθεση, μιας και ο Τενεάτης προσπαθούσε να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα. Έτσι όλο το β’ μέρος κύλισε με τον Αστέρα να επιτίθεται, μάλιστα με ιδιαίτερη σφοδρότητα και με την προώθηση στην επίθεση και του Βασιλάρη. Μια κίνηση, η μοναδική που έκανε ο πάγκος του Αστέρα, δείχνοντας ότι αποφάσισε να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Όμως τότε ο Βυζάς σπατάλησε πέντε (!!) ευκαιρίες, ευρισκόμενος σε πολύ άσχημη μέρα. Ευκαιρίες που θα έδιναν άλλη μορφή στον αγώνα. Ο Τενεάτης είχε μόνο μια ευκαιρία σ’ όλο το β’ μέρος, στο 86’ με τον Λέκκα που δεχόμενος τη μπάλα μετά από λανθασμένη κεφαλιά προς τα πίσω του Κουτρούλη, αντί να μπει μόνος του στην περιοχή και να πλασάρει τον Αλούσι, που αντικατέστησε τον Ρουμελιώτη, σούταρε βιαστικά και πολύ ψηλά από τα δοκάρια.
Ο διαιτητής κ. Σπηλιώτης ήταν μέτριος. Δικαιολογημένα τα παράπονα και από τις δύο ομάδες για πολλά σφυρίγματά του. Η καλοπιστία που επέδειξαν οι παίκτες των δύο ομάδων μεταξύ τους και προς τον διαιτητή, διαφύλαξε την ομαλή ροή του αγώνα, παρά τα εκατέρωθεν φαλτσοσφυρίγματα. Οι βοηθοί κ.κ. Ψυχογιός και Ευθυμίου δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα τους αγωνιζόμενους.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ : Χυσολλάρι Ε, Ποτήρης Γ., Ποτήρης Ραφ, Οικονόμου Επ, Μαρινός, Σενής (67’ Χυσολλάρι Κ), Μπαλάφας, Δουβής, Λέκκας, Τζαναβάρας Επ. (90’ Σινάνι), Καραχοντζίτης (61’ Οικονόμου Κ).
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης (80’ Μερκούρης), Κουλάκης (46’ Τάφα), Μετεβελής, Μπαλής, Βασιλάρης, Κουτρούλης, Αλούσι, Πρίφτης (62’ Λιθοξόου), Βυζάς, Κακογιάννης, Πεθαίνος.

asterasderveniou.gr