Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Απόλυτος κυρίαρχος ο Θρύλος ! “Καθάρισε” και την ΑΕΚ με τεσσάρα και απέδειξε, πως δεν... παίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με μία λέξη... Ανώτερος!
Το 7Χ7 στο πρωτάθλημα της Super League με άκρως εμφατικό τρόπο έκανε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέτριψαν με 4-0 της ΑΕΚ στο πιο μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο σε συγκομιδή βαθμών κι έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για το παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League.
Μια “στημένη” φάση στο πρώτο μέρος, το ρίσκο της ΑΕΚ να... βγει μπροστά στην επανάληψη και η έξοδος του Σιμόες στο δεύτερο μέρος ήταν τα στοιχεία που έκριναν το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Superleague και έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
 Οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν ένα φαινομενικά ντέρμπι σε... τυπική διαδικασία και μετά τον ΠΑΟΚ νίκησαν και την ΑΕΚ, δείχνοντας πως είναι το “αφεντικό” στην υπόθεση τίτλου. Απ' την άλλη, οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν μέσα στο Φαληρικό γήπεδο, αλλά -όπως και στην Τούμπα- δεν τα κατάφεραν. Η εικόνα τους μάλιστα από το σημείο που δέχθηκαν το 2-0 ήταν κάκιστη, με το κοντέρ να σταματά στο 4-0.
 

Οι αρχικές συνθέσεις των δυο ομάδων είχαν κάποιες εκπλήξεις, κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να αφήσει εκτός του αρχικού σχήματος τον φορμαρισμένο Φορτούνη (είχε μικροπροβλήματα από τους αγώνες της Εθνικής) και τον Εστεμπάν Καμπιάσο, ενώ χρησιμοποίησε τον Τζίμι Ντουρμάζ, που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού! Απ' την άλλη, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε να εμπιστευθεί τους Μπαρμπόσα και Πλατέλλα, αφήνοντας εκτός τον Μπουονανότε και τον Βάργκας (ο δεύτερος έλειπε αρκετές μέρες, λόγω των υποχρεώσεων του με την εθνική Βενεζουέλας και έμεινε εκτός αποστολής).
Έχοντας την ώθηση του κόσμου τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν με.. ορμή στο ματς (εκτός από τον Τσόρι), αλλά η ΑΕΚ δεν άφησε κενά στο χώρο του κέντρου και αμύνθηκε με αποφασιστικότητα (χαρακτηριστικές ήταν από την αρχή του παιχνιδιού οι... μονομαχίες του Λαμπρόπουλου με τον Ιντέγε και τα μαρκαρίσματα σε Ντουρμάζ και Μαζουακού από τα αριστερά)
Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε πολύ καλό ρυθμό, δίχως φάσεις, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να φανεί πιο επιθετική (στο 12' το σουτ του Αραβίδη δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο), χωρίς όμως να ξεχνά τα αμυντικά της καθήκοντα (υπήρχαν και δυο λανθασμένες αποφάσεις για οφσάιντ στο 21' και 31'). Την ώρα όμως που η Ένωση έδειχνε να ανεβάζει στροφές (είχε και το καλό σουτ με τον Πλατέλλα στο 26') ο Ολυμπιακός... μίλησε. Στο 28' ο Ιντέγε ανάγκασε τον Μπαρόχα να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μποτία έκανε -με κεφαλιά- το 1-0.
 Μέχρι το τέλος του 45λέπτου, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν πιο επιθετικοί (ανέβασε στροφές ο Μάνταλος), αλλά οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν να δεχθούν. Άξιο αναφοράς, πως όταν οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Ντουρμάζ με τον Πλατέλλα (κοντραρίστηκαν σε αρκετές φάσεις)
Ο Δέλλας πέρασε στο παιχνίδι τον Μπουονανότε, στη θέση του Σιμόες, θέλοντας να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας και το.. πλήρωσε. Ο Σίλβα έβαλε τον Πάρντο, ο οποίος βρήκε μεγάλα κενά στα δεξιά της άμυνας της Ένωσης. Από εκείνο το σημείο και μετά, το γήπεδο... έγειρε υπέρ του Ολυμπιακού. Το δοκάρι του Τσόρι στο 65' ήταν μόνο η προειδοποιητική βολή!
Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά της ΑΕΚ (στο 68' πάντως ο Αραβίδης “κόπηκε” και πάλι λανθασμένα με οφσάιντ”) και την τιμώρησαν. Στο 72' ο Κασάμι είδε την κίνηση του Ιντέγιε μέσα στην περιοχή, αυτός υποδέχτηκε την μπάλα πολύ όμορφα, γύρισε και με πλασέ πέτυχε το 2-0, σκοράροντας μετά την Τούμπα. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Φορτούνη να μπαίνει στο 76' και δύο λεπτά αργότερα να εκμεταλλεύεται την πάρε-βάλε μπαλιά του Ιντέγιε και να σκοράρει! Το... πάρτι για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Ερνάνι να κερδίζει πέναλτι και τον Φορτούνη να “υπογράφει” το τελικό 4-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι (76’ Φορτούνης) , Σεμπά (79’ Ερνάνι), Ιντέγε, Ντουρμάζ (64’ Πάρντο)
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ, Σιμόες (63’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας (75’ Κριστάντους), Μάνταλος(82’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης