Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

H «επίσημη αγαπημένη» ξανά προς τη δόξα τραβά…

H «επίσημη αγαπημένη» ξανά προς τη δόξα τραβά… 
Είτε καλοκαίρι είτε φθινόπωρο, το Ευρωμπάσκετ είναι πάντα σημείο αναφοράς και κυρίως γλυκιάς προσμονής όχι μόνο για τους φίλους του εθνικού μας σπορ, αλλά και για όλους τους φιλάθλους του τόπου μας.

Η κλεψύδρα, πάντως, άδειασε και από σήμερα η Εθνική Μπάσκετ ρίχνεται στη μάχη!

Καταρχάς στο Ζάγκρεμπ και με αντιπάλους κατά σειρά στις 19:00 την ΠΓΔΜ, αύριο στις 22:00 την Κροατία, την Τρίτη 8/9 στις 19:00 τη Γεωργία, την Τετάρτη 9/9 στις 16:00 τη Σλοβενία και την Πέμπτη 10/9 στις 22:00 την Ολλανδία.

Ο όμιλος είναι εξαιρετικά βατός αν η εθνική μας ομάδα καταφέρει να επιβεβαιώσει στο ελάχιστο τη δεδομένη αγωνιστική της ποιότητα.

Κι ύστερα, όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια...


Εκεί όπου ο Φώτης Κατσικάρης τονίζει πως έμαθε το μάθημά του: «Ναι, έμαθα από την περυσινή ήττα από τη Σερβία.

Ο προγραμματισμός έγινε φέτος για να είναι η ομάδα στο τελικό στάδιο του φορμαρίσματος μόλις ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων. Ολα τα λεφτά είναι τα 40 λεπτά των νοκ άουτ»...

Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για την επάνοδο της Εθνικής στα ρετιρέ του Ευρωμπάσκετ; Ο Γιώργος Πρίντεζης θεωρεί ότι αυτή η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις: «Εχουμε ταλέντο, εμπειρία, έχουμε τα πάντα... Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε όλες τις αρετές μας, είμαστε ικανοί για κάτι μεγάλο στη φετινή διοργάνωση. Θεωρώ πως έχουμε πλήρες ρόστερ».

Πρώτο εμπόδιο τα Σκόπια (με όλα τα… παρεπόμενά τους) στις 16:00 (ΑΝΤ1 και ΟΤΕ Σπορτ4) σήμερα. Με τους «πελαργούς» πάντοτε στο πλευρό της «επίσημης αγαπημένης» αλλά και περίπου 1.500 Σκοπιανούς στη «Ζάγκρεμπ Αρίνα». Οσο κι αν θελήσουν να προκαλέσουν οι Σκοπιανοί είτε στο παρκέ είτε στην εξέδρα, οι διεθνείς και οι φίλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο. Οτιδήποτε άλλο είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ελληνική προσπάθεια.