Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Champions League Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Κόντρα σε "κανονιέρηδες" και παράδοση

Champions League Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Κόντρα σε `κανονιέρηδες` και παράδοση 
Στο Λονδίνο βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα προσπαθήσει να αποφύγει το… διώροφο λεωφορείο που λέγεται Άρσεναλ, στην αποψινή (21:45) αναμέτρηση των δύο ομάδων στοπ πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φετινής φάσης των ομίλων του Champions League.
Οι Ερυθρόλευκοι του Μάρκο Σίλβα θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν το μέγιστο στην έδρα των Κανονιέρηδων, θέλοντας να παραμείνουν στο κυνήγι μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εξ’ αρχής έργο, με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Βαθμός δυσκολίας, ο οποίος παραμένει υψηλός και στην εν λόγω αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό και τον Μάρκο Σίλβα να πρέπει να βρουν λύση στην… εξίσωση που θα θέσουν οι Οζίλ, Καθόρλα, Γουόλκοτ, Αλέξις Σάντσεζ και οι λοιποί αστέρες των Λονδρέζων.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προέρχεται από μεγάλη σε έκταση νίκη επί της αήττητης Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι με 2-5, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποκλείσει για το Λιγκ Καπ με εκτός έδρας νίκη την άσπονδη συμπολίτισσα, Τότεναμ, αποδεικνύοντας ότι (η ομάδα του Βενγκέρ) βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.
Κάκιστη παράδοση
Εκτός της δυσκολίας, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν να ξεπεράσουν και τον σκόπελο της τραγικής τους παράδοσης σε Αγγλικό έδαφος, όπου μετρούν 12 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Με αντίπαλο την Άρσεναλ ειδικότερα, η προϊστορία περιλαμβάνει 3 ήττες με γηπεδούχος τους Άγγλους και τις 3 στα πλαίσια του Champions League με σκορ, 2-0, 2-1 και 3-1 το 2009, το 2011 και το 2012 αντίστοιχα.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα χιλιοειπωμένα κλισέ, οι παραδόσεις αφενός δεν παίζουν ποδόσφαιρο και αφετέρου υπάρχουν για να σπάνε και με αυτά σύμμαχο οι Ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη κερδίζοντας το μεγάλο φαβορί, σε μία αναμέτρηση που οι τιμές των στοιχηματικών εταιρειών δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στη νίκη των γηπεδούχων, με τον Stoiximan.gr συγκεκριμένα, να προσφέρει τον αγώνα αποκλειστικά με 0% γκανιότα.
Ο Ολυμπιακός έχει θέσει ψηλά τον πήχη των ευρωπαϊκών προσδοκιών τα τελευταία χρόνια. Αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μία αξιοσημείωτη πορεία την φετινή χρονιά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση απόψε το βράδυ στο Έμιρεϊτς. Μπορεί. Μένει να το αποδείξει.