Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Δ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/05/DimitrisKyriazidis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα περί ανοίγματος των συνόρων στον Έβρο, μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη για τη χώρα μας περιοχή, γεγονός που δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν, δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Μετά την τεράστια αναστάτωση και το οικονομικό πλήγμα που επέφερε στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών μας Νησιών η πολιτική της απελθούσας αναπληρώτριας Υπουργού κας Χριστοδουλοπούλου, η Κυβέρνηση δείχνει να μην έμαθε τίποτε από τα σφάλματα του πρόσφατου παρελθόντος,  προσανατολιζόμενη  εκ νέου σε λύσεις αυθαίρετες και εθνικά επικίνδυνες, χωρίς τον αναγκαίο σχεδιασμό και τον οποιοδήποτε προγραμματισμό.
Η Πατρίδα μας ήταν και παραμένει χώρα φιλόξενη, προσηλωμένη στον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, τηρώντας πάντοτε τις  διεθνείς της υποχρεώσεις, γεγονός που ουδείς δύναται να αμφισβητήσει. Ο χειρισμός, όμως, του όλου ζητήματος του προσφυγικού αλλά και των μεταναστών απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η λογική “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” πρέπει να έχει ένα όριο, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των υφισταμένων αλλοδαπών και ελλείψει των αναγκαίων υποδομών και πόρων για την υποδοχή νέων.
Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί την εφαρμογή λύσεων που θα θέσουν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, την ασφάλεια της χώρας και θα δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας».