Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015http://www.sofokleousin.gr/files/AA_2015/euro_398975459.jpg
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Καλαβρύτων 211, Τρίπολη
τηλ. 2710 225243

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι εκδηλώσεις σ' όλες τς περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα “Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά” και σε αυτές συμμετέχουν και οι 50 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το  θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο “Βία και Ανεκτικότητα”.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού σας προσκαλούμε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου να επισκεφθείτε με δωρεάν είσοδο το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας  και τον αρχαιολογικό χώρο Ιερού Αλέας Αθηνάς.

Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα ή να ξαναθυμηθείτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδίας, ενός τόπου που στο πέρασμα των αιώνων αποτέλεσε σκηνικό πολλών βίαιων συγκρούσεων αλλά ταυτόχρονα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες προσπάθειες συγκρότησης συλλογικής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας.