Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ



http://www.creteplus.gr/assets/pages/thumb_a318d-meimarakis-ieronymos.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ήθελα να έρθω από χθες, γιατί ήθελα να ξεκινήσω από εσάς, από Θεού άρξασθαι. Γιατί από χθες και επισήμως πλέον η χώρα βρίσκεται σε εκλογική περίοδο και θεώρησα ότι είναι ηθική μου υποχρέωση να σας επισκεφθώ, να ξεκινήσω από εσάς, να ζητήσω την ευλογία σας για το καλό της Ελλάδος. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, σημασία έχει η χώρα να πορευθεί καλά. Και με αυτές τις σκέψεις ήρθα να σας δω.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Έχουμε όλοι μας την αγωνία και όλοι μας έχουμε την υποχρέωση, από όποιο μετερίζι κι αν είμαστε, να προσφέρουμε αυτή την ώρα το λιθαράκι μας, τη βοήθειά μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τη χώρα και ξέρω ότι η Εκκλησία έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να  συγκρατηθεί η κοινωνική συνοχή.  Είναι πολύ μεγάλο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και πιστεύω ότι, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλοι πρέπει να ενώνουμε δυνάμεις, να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις οι οποίες βοηθούν τους συμπολίτες μας και δείχνουν πράγματι ότι η ανθρωπιά υπάρχει και μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο του καθενός. Και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ εκ μέρους όλων των Ελλήνων για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία μας.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ξέρουμε ότι είναι υποχρέωσή μας και όπως κι εσείς ξέρετε και όλοι μας ξέρουμε, ο λαός υποφέρει πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω ότι αν τον πείσουμε ότι αγωνιζόμαστε για κάτι που θα το πετύχουμε όλοι μαζί, θα κάνει υπομονή και θα αντέξει περισσότερο ο λαός μας. Φτάνει να του δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Σας ευχαριστώ, γιατί πιστεύω ότι η Εκκλησία έχει κυρίαρχο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Και θέλω συμβολικά να στείλω το μήνυμα ότι η Πολιτεία και η Εκκλησία ανεξαρτήτως από ποιες θέσεις βρίσκονται, μπορούν και πρέπει να συμπορευθούν. Και γι’ αυτό, με πολύ χαρά προσήλθα σε εσάς.