Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δραματικό μήνυμα Φλαμπουράρη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό: «Ορισμένοι επιμένουν να οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός της Ευρωζώνης»

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δραματικό μήνυμα Φλαμπουράρη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό: «Ορισμένοι επιμένουν να οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός της Ευρωζώνης»Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές την ώρα που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμα τελεσίγραφο αφού πρέπει να ψηφίσει έως αύριο το πακέτο μέτρων που δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός στους εταίρους κατά την υπογραφή της συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Δευτέρας.

Στο κυβερνών κόμμα οι αναταράξεις είναι πολλές και δεν εμφράζονται μόνο με απλές διαφωνίες.


Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι έτοιμη να καταψηφίσει τα μέτρα και αυτό αναμένεται να οδηγήσει τον πρωθυπουργό να κάνει ανασχηματισμό αντικαθιστώντας τους υπουργούς κυρίους Λαφαζάνη και Στρατούλη αφού πρέπει να βάλουν τις υπογραφές τους σε νομοσχέδια με τα οποία διαφωνούν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι και η κα Νάντια Βαλαβάνη τελεί
 υπο παραίτηση αφού διαφωνεί με βασικά σημεία των νομοσχεδίων που θα ψηφιστούν.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης είπε στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακό κόμμα και το μετέφερε αυτό και στον πρωθυπουργό. Πληροφορίες τον θέλουν και εκείνον να παραιτείται.

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό ο Αλέκος Φλαμπουράρης πήγε ένα βήμα παραπέρα από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ο οποίος κάλεσε τους διαφωνούντες με την συμφωνία Ελλάδας - δανειστών να μην κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση.

Ο κ.Φλαμπουράρης απευθυνόμενος στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό ζήτησε να συναισθανθούν τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας και να αποτρέψουν το διχασμό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φλαμπουράρης είπε:


«Ορισμένοι επιμένουν να οδηγήσουν τη χώρα μας εκτός της Ευρωζώνης. Παρότι στη σύνοδο κορυφής αποτράπηκε το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, οι ακραίες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που το επιχείρησαν δεν το βάζουν κάτω. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία μας έδωσαν μάχη στις Βρυξέλλες και απέκρουσαν τους εκβιασμούς και τις προσπάθειες ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής μας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουμε, θα πρέπει να συναισθανθούμε τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας. Να κατανοήσουμε την επιδίωξη αντιδραστικών δυνάμεων να μας ταπεινώσουν, να μας διχάσουν ως λαό, να μας διαλύσουν ως χώρα. Να μην συμβάλλουμε συνειδητά ή ασυνείδητα στην επιτυχία τέτοιων σχεδίων».


Φίλης: Να απαντήσουμε στο “πραξικόπημα”


“Σήμερα αυτό που προέχει είναι να εκφραστεί από τη Βουλή μία απάντηση για το πραξικόπημα, να διασωθεί η χώρα από την οικονομική χρεοκοπία” στέλνοντας και αυτός το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εκ των έσω.

Προσερχόμενος στη Βουλή ο κ. Φίλης είπε πως “δεν θα συμπράξουμε στην ανατροπή της λαϊκής βούλησης του Ιανουαρίου. Θα αντιδράσουμε στο πραξικόπημα εις βάρος της χώρας” και συμπλήρωσε με νόημα ότι “δεν πρέπει να υπάρξει αριστερή παρένθεση με υπαιτιότητα ανθρώπων της Αριστεράς”

Όσον αφορά στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Φίλης τόνισε ότι ο ρόλος της προέδρου ή του προέδρου της Βουλής είναι να διευκολύνει το έργο του Κοινοβουλίου.

Παπαδημούλης: Κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση με πραξικόπημα


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνησης με πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πραξικόπημα. Είναι η ώρα της ευθύνης της δικής μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε πολλά γιατί ξέφυγε από την εποχή της πολυδιάσπασης και των καπετανάτων”
Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό του κόμματος ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως “η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πόλο δημοκρατικής ομαλότητας και σταθερότητας και πρέπει να σταθεί όρθια και ενωμένη. Πρέπει να σεβόμαστε και τη διαφορετική άποψη αλλά και τη συλλογικότητα και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν θα πέσει εκ των έσω, θα βρούμε τον τρόπο να κρατήσουμε την κυβέρνηση ενωμένη και όρθια.
Αλλιώς καραδοκούν οι δυνάμεις και τα συμφέροντα που κυβέρνησαν 40 χρόνια και έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση”.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι διαφωνεί με την ιδέα κυβέρνησης ειδικού σκοπού λέγοντας χαρακτηριστικά “να μην καταστήσουμε όμηρο της μειοψηφίας και των συμφερόντων τον Τσίπρα”.

Ως προς το αν πρέπει να παραιτηθούν και να παραδώσουν την έδρα τους οι διαφωνούντες είπε πως δεν θέλει να κάνει υποδείξεις.

Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο βουλευτής Σταύρος Παπαδόπουλος

Φοβάμαι διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ορατές οι ιδεολογοπολιτικές διαφωνίες. Ο συμβιβασμός ήταν οδυνηρός και η συμφωνία επονείδιστη όμως η λαϊκή εντολή είναι η παραμονή στην ευρωζώνη. Όταν διαφωνείς με μια πολιτική οφείλεις να παραιτηθείς'' ξεκαθάρισε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως θα συζητήσουν την πρόταση μομφής για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη.
''Αυτός έλεγε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι Αρμαγεδώνας και μετά μας έλεγε στην ΚΟ ότι ήταν έτοιμος για την ρήξη''.

newsit.gr