Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Κεγκέρογλου: «Ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει τις παραιτήσεις των Υπουργών του» «Είναι ανήκουστο, υπουργοί να συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους σε μια κυβέρνηση την οποία σαμποτάρουν»












Ιδιαίτερα επικριτικός ο  Βασίλης Κεγκέρογλου, χαρακτήρισε ως κάτι ανήκουστο, το γεγονός πως υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους σε μια κυβέρνηση την οποία σαμποτάρουν»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, μιλώντας στο Mega Tv στάθηκε στην άμεση ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν το πρόβλημα είναι μέσα στο σύστημα του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορεί να γίνει εξαγωγή του, ούτε στον υπόλοιπο πολιτικό χώρο, ούτε στο εξωτερικό. Άρα τούτη την ώρα που χρειάζεται εθνική γραμμή - ενώ οι σκληροί της Ευρώπης συνεχίζουν να πιέζουν και να μας υπενθυμίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας κάνουν αυτό που δεν έγινε την περασμένη Κυριακή- για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια.

Η Εθνική γραμμή είναι θέμα του πρωθυπουργού. Δεν είδα όμως να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν είδα να λαμβάνει πρωτοβουλίες. Θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να αναλάβει τις ευθύνες του τώρα, σε σχέση με την κυβερνητική πλειοψηφία, είτε απόλυτη, είτε σχετική. Έχει ο κ. Τσίπρας όλη την εξουσία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται για να ξεκαθαρίσει το εσωτερικό τοπίο. Και πρέπει να ζητήσει παραιτήσεις.

Είναι δυνατόν υπουργοί να συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους σε μια κυβέρνηση την οποία σαμποτάρουν; Είναι ανήκουστα πράγματα», είπε και συνέχισε:
 «Σε ποια ιστορική περίοδο είχαμε υπουργούς την ίδια ώρα που εκείνοι λένε πως διαφωνούν με τον πρωθυπουργό και δεν ψηφίζουν μέσα στη Βουλή. Ο πολιτικός χρόνος μιας μέρας αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι τεράστιος. Ο κ. Τσίπρας όμως πληρώνει αυτή την ώρα, εκείνο που έκανε με τους αποστάτες του ΠΑΣΟΚ. Μόλις διαφωνούσαν και κρατούσαν την έδρα τους, τους αγκάλιαζε και τους έπαιρνε, εντάσσοντας τους στην ΚΟ του. Ο κάθε πολιτικός που διαφωνεί με την κεντρική πολιτική γραμμή, οφείλει- εφόσον η διαφωνία είναι καίρια- να παραιτείται».

Ο κ. Κεγκέρογλου στη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή εκπομπή τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συμφωνία, έκανε ένα λάθος.
«Ενώ γνωρίζει πολύ καλά τη συμβολή όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ με τις πρωτοβουλίες μέσα από τους σοσιαλιστικούς ηγέτες για να γίνει η προσπάθεια και να επιτευχθεί η συμφωνία, αντί να κινηθεί σε μια εθνική γραμμή, προτίμησε να απευθύνει καταγγελίες κατά του πολιτικού συστήματος, των κομμάτων κτλ για να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς τους οποίους θα πολεμήσει και μέσα από αυτή την αντιπαλότητα να προσπαθήσει να συσπειρώσει την ΚΟ ομάδα του», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.