Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Δήμου Κορινθίων: Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουνίου 2015

Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων έθεσε προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων στην τράπεζα της Ελλάδος τα οποία ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Θέσαμε για άλλη μια φορά το θέμα της κατανομής των επιχορηγήσεων σε συλλόγους και σωματεία σε ετήσια βάση και με κριτήρια , αντί της σημερινής πρακτικής επιχορήγησης κατά περίπτωση. 

Δεν πήραμε απάντηση και θα επαναφέρουμε το θέμα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού  για το 2016. 


Επίσης προ ημερησίας διατάξεως φέραμε το θέμα του κοινωνικού φαρμακείου και των προβλημάτων συνεργασίας του δήμου με το σύλλογο φαρμακοποιών Κορινθίας. Διαφωνήσαμε με τον κο Πνευματικό που πήρε θέση να κλείσει το κοινωνικό αυτό φαρμακείο. 

Θεωρούμε τη συνεργασία του δήμου με τον φαρμακευτικό σύλλογο αυτονόητη και πολύ σημαντική  τη βοήθεια που περιμένουν από τη συνεργασία αυτή οι  έχοντες ανάγκη τα φάρμακα τα οποία δεν μπορούν να αγοράσουν .

Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την κανονιστική διάταξη για τις εμποροπανηγύρεις ψηφίσαμε θετικά και επικροτήσαμε την σύνταξη της κανονιστικής διάταξης που είχαμε ζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν . Ζητήσαμε να πληρώνουν 25% λιγότερα οι Κορίνθιοι έμποροι από τους προερχόμενους από άλλα μέρη της χώρας -300 ευρώ αντί των 400 ανά θέση- αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία . Ζητήσαμε επίσης να προτιμηθούν στην επιλογή οι ειδικές ομάδες ΑΜΕΑ και οικονομικά αδύνατοι και έγινε δεκτό καθώς επίσης και η πρόταση μας για καλύτερο έλεγχο όσων χωρίς άδεια πωλούν σε κενές θέσεις .

Ζητήσαμε επίσης να συνταχθούν κανονιστικές  διατάξεις όπου απαιτεί η νομοθεσία με προτεραιότητα τη λαϊκή αγορά στην σύνταξη των οποίων ζητήσαμε να έχουμε συμμετοχή.

Στο θέμα της γνωμοδότησης για την συγχώνευση των ιχθυοτροφείων Σελόντα επαναλάβαμε και ψηφίσαμε την πάγια θέση μας που είναι : ΝΑΙ στην ανανέωση της άδειας υφιστάμενων επιχειρήσεων ιχθυοτροφείων  χωρίς επέκταση της παραγωγικής τους δυνατότητας. ΝΑΙ στην συγχώνευση μονάδων εφόσον δεν προκύπτει επιβάρυνση στο περιβάλλον και δεν αυξάνεται η ετησία παραγωγή.

Ψηφίσαμε ΝΑΙ στη απόφαση για τον χαρακτηρισμό του μνημείου Νέγρη ως ιστορικού τόπου καθώς και στα υπόλοιπα θέματα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα .

Ελπίζουμε και στα υπόλοιπα συμβούλια να διατηρηθεί το κλίμα που επεκράτησε στο τελευταίο- χωρίς προκλήσεις από την πλειοψηφία που οδηγούσαν στο παρελθόν στην αναπόφευκτη αντίδραση μας . 

Ήταν πάγια θέση μας που έχει εκφραστεί και στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές,  το να εστιαζόμαστε σε προβλήματα και προτάσεις για την λύση τους με επιχειρήματα  και χωρίς προσωπικές επιθέσεις. 

Αν δε υπάρξει και διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο αντί των παράλληλων μονολόγων που προβλέπει ο κανονισμός,  τότε η ποιότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα βελτιωθεί πάρα πολύ προς όφελος των δημοτών .
Δείτε τα σχετικά βίντεο :


 Βασίλης Νανόπουλος - Επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων