Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Διστόμου και αυτοκτόνησε ο τρίτος μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής -

Οι Σπύρος Δραβίλας, Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος εντοπίστηκαν στη Νέα Αγχίαλο Βόλου

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Διστόμου και αυτοκτόνησε ο τρίτος μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής
Αιματηρό τέλος είχε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Νέα Αγχίαλο Βόλου για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίο φέρονται να είχαν πραγματοποιήσει τη ληστεία στο Δίστομο και είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη.
Οι τρεις κακοποιοί είναι ο Σπύρος Δραβίλας, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γιώργος Πετρακάκος. Δύο από τους άντρες έχουν πέσει στα χέρια των αστυνομικών ενώ ο τρίτος είναι νεκρός. Μέχρι στιγμής, όμως, οι αστυνομικοί δεν έχουν διευκρινίσει επίσημα ποιος από τους τρεις άντρες τραυματίστηκε θανάσιμα. 




Οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν και αμέσως μετά ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.


Το ιστορικό της ληστείας στο Δίστομο 

Το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου 2014, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου και με την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας.
Οι δράστες διέφυγαν με ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, το οποίο βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα καμένο στην παραλία της Αγίας Σωτηρίας. Από εκεί, οι τρεις ένοπλοι διέφυγαν με ταχύπλοο, το οποίο επίσης βρέθηκε  καμένο από τους άντρες της αστυνομίας.
Ο ταμίας εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς τον είχαν ρίξει στη θάλασσα ένα χιλιόμετρο από την παραλία.


Διοχετεύεται η κυκλοφορία

Το magnesianews.gr αναφέρει ότι οι αστυνομικοί διοχετεύουν την κυκλοφορία από άλλα σημεία, ενώ σε όσους δεν επείγονται να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, τους ζητείται να επιστρέψουν πίσω, ενώ στις έρευνες φαίνεται να λαμβάνει μέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς Αθήνα, έχουν γυρίσει και πλέον πάνε στον προορισμό τους μόνο μέσω Βελεστίνου.






Πηγή φωτογραφιών: volosnow.gr
e-typos.com