Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε ποτέ από την ιστορία της. Κάθε θυσία της θεωρήθηκε παράπλευρη απώλεια και κάθε προδοσία της εθνικό απόρρητο.
Ξεζουμίζοντας κάθε κρατικό και εθνικό κονδύλι ο νέος Πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, της αιτίας του κακού μας. "Φωνή λαού, Οργή λαού". Δεν αντέχουν οι νέοι Έξι το λαό και ορθώς φοβούνται και σπεύδουν να πληρώσουν.
Ο κ.Τσίπρας σε μία από τις πιο ανιαρές ομιλίες του εχθές μίλησε για το εχθές, μπροστά στο χθες που δεν τον χειροκρότησε καν παρά χλιαρά. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και να ρητορεύει ο κ.Τσίπρας εναντίον των ελίτ μπροστά στις ελίτ ήταν ότι πιο τραγελαφικό. Τουλάχιστον ήταν στο ημίχρονο μεταξύ του ευρωπαϊκού θεάματος που απέδειξε πού ανήκει η Ελλάδα και γιατί πασχίζουν με μανία οι ντόπιοι ολιγάρχες με τους κολαούζους τους να την βγάλουν από το ευρώ. Να την υποβιβάσουν μαζί με τη ζωή μας.  Δωδεκάρι στον Πρωθυπουργό μας για τη ρητορεία και μηδέν πόντους για την πράξη. Η τελειότητα ασυμφωνίας λόγων και έργων. 
Ο Υπουργός Οικονομικών κ.Βαρουφάκης, ο διεθνής Έλληνας με το ένα "νι" που χαίρει πρωτοφανούς κριτικής ασυλίας εκδήλωσε τα ειλικρινή συναισθήματά του και αποκάλυψε την ανεκπλήρωτη μοίχεια ευχή του να μην είχε ενταχθεί η Ελλάδα στο ευρώ και προφανώς να μην αντιμετώπιζε το αδιέξοδο των επομένων ημερών ο ίδιος.  Αδιέξοδο που θα έχει εύκολα την έξοδο διαφυγής του για τον ίδιο αλλά όχι απαραίτητα και για όλο τον λαό.
Ένας σταρ της πολιτικής που περιέργως συνεργάζεται άψογα με τον Γερμανό ομόλογό του και δείχνουν να έχουν συμφωνήσει στην τελική λύση. Μία λύση, που φυσικά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα αποτελεί την ίδια τελική λύση που έδωσαν οι ακόμα ζώντες προγόνοι του κ.Σόιμπλε σε άλλους λαούς στο ιστορικό παρελθόν.
Η κ.Κωνσταντοπούλου, το απόλυτο φαβορί στην αντικατάσταση του κ.Τσίπρα, δικαίως υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της Βουλής των Ελλήνων αρνούμενη να παραχωρήσει τα αποθεματικά στην Κυβέρνηση της Ελλάδας. Άλλο η Βουλή, η οποία που αποτελείται από τους 300 εκπροσώπους λαού, γνήσιους διεκπεραιωτές των λαϊκών αιτημάτων, υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και την εποχή της Τρόικας και των Θεσμών και άλλο η Κυβέρνηση που οφείλει να ικανοποιεί τα αιτήματα του λαού δίχως άλλο και δίχως απαιτήσεις. Η πλήρη απεικόνιση για άλλη μία φορά του υπαρκτού διαχωρισμού Ελλήνων και Ελλάδας, του καρκίνου της Ελλάδας.
Ο κ.Λαφαζάνης αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό και συμπαθές πρόσωπο της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής μυθοπλασίας και του απ' μηχανής Θεού. Ενός Θεού που ομολογουμένως και περιέργως ξέχασε να εμφανισθεί αρκετές φορές στην Ελλάδα όπως το 1974, το 1946-49, το 1922, το 1915 και τόσες άλλες φορές. Τότε που η Ελλάδα κάηκε χωρίς να ξανανθίσει ποτέ περιμένοντας μάταια την σωτηρία της από τους ξένους. Ο κατάλληλος ονειροκρίτης τόσων παραμυθιών μέσα σε 100 ημέρες όπως αυτού του ξανθού γένους, των Ελλήνων Ίνκας, της ανάπτυξης του προλεταριάτου και του γύρου του κόσμου σε 100 ημέρες που μας κοίμισαν ευχάριστα μέχρι να φτάσουμε στην αυγή του μεροκάματου.
Ο κ.Καμένος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής τότε που τα γερμανικά άρματα τρέμανε και τα υποβρύχια έγερναν χωρίς να το αντιληφθεί και να ενοχληθεί, ο μοναδικός εντυπωσιακά πολυ-Υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή και Τσίπρα, ο Υπουργός που ορθώς είναι έτοιμος να αποκλείσει κάθε γερμανική εταιρεία που ενεπλάκη εν τη αγνοία του σε μιζαδόρικους εξοπλισμούς αποκλείοντας προφανώς υγιείς ρωσικές εταιρείες που προμήθευαν οπλικά συστήματα με το αζημίωτο και με γλυκά κορνέ για δώρο, είναι έτοιμος τώρα να θυσιαστεί για την Ελλάδα, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο στο ΝΑΤΟ, σύντομα ή αργότερα, ίσως και την άλλη εβδομάδα. Όλα για το καλό της πατρίδας και την άμυνα της χώρας στην επέλαση των δανειστών μας που ζητούν τα δανεικά πίσω. Ακόμα και τα αποθεματικά της άμυνας για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Τέλος, ο γηραιότερος όλων, ο Νέστωρ της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην οικουμενική Ζολώτα, με συγκυβερνήτες τους Μητσοτάκη, Παπανδρέου και Φλωράκη, αποτελεί τον ιθύνων νου για την Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της ευημερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Τον άνθρωπο που με την πολιτική του σοφία δεν θα αφήσει να διαπραχθούν διεθνή οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας και των Ελλήνων φυσικά από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Σε λίγες ημέρες θα ακούσουμε τη Φωνή του Λαού, στις αρχές Ιουνίου την ετυμηγορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήδη μας προειδοποιεί και λίγο μετά αυτή των Ευρωπαίων πιστωτών μας. Πιστωτές που όπως όλοι οι καλοί τραπεζίτες και δικαστές έχουν τους κλητήρες τους.
Όλες οι θεωρίες, όλων των παραπάνω πλην ενός, ήταν ενδεχομένως ειλικρινείς τις προηγούμενες 100 ημέρες. Όπως και ο πρότερος έντιμος βίος. Όπως και τα εγκλήματα παραπλάνησης των προκατόχων τους. Ο φόνος όμως έχει πάντα έναν ένοχο. Τον φυσικό αυτουργό. Αυτόν που θα εκτελέσει στο τέλος το θύμα. Ο ηθικός αυτουργός είναι αβέβαιο εξάλλου αν θα δικαστεί. Ιδίως αν βρίσκεται εκτός Ελλάδας ή αν είναι ντυμένος Έλληνας εντός Ελλάδας. Και το θύμα στην προκειμένη  περίπτωση και για άλλη μία φορά στην διεθνή ιστορία είναι η Ελλάδα, η γη της και ο λαός της. Οι αγέννητοι νεκροί.
Ένας λαός που παραμένει παρά την ημερήσια προπαγάνδα ατίθασος και απρόβλεπτος και αέναος, με αστείρευτες δυνάμεις που μπορούν να σκοτώσουν την αρκούδα από μακριά με άνεση.
Ένας λαός που δεν θα δεχθεί και αυτή τη φορά την καταστροφή ασυναίσθητα και αδιαμαρτύρητα.
Ένας λαός που εύχεται να παραμείνει στο ευρώ, να πληρώνεται με ευρώ και να εργάζεται για το ευρώ που γέννησε ο ίδιος με πόνο...
 
thedayaftergr.blogspot.gr