Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Έρχεται νέα περαίωση! Πως θα μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία - Ποιούς αφορά - Έρχεται και ο "φόρος πλούτου"

Έρχεται νέα περαίωση! Πως θα μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία - Ποιούς αφορά - Έρχεται και ο `φόρος πλούτου` 
 Νεα περαίωση είναι προ των πυλών αφού η ανάγκη για ρευστό οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ψάχνει τρόπους να γεμίσει χρήμα τα ταμεία.

Σύμφωνα με το capital.gr η κυβέρνηση έχει προτείνει στους δανειστές μια ακόμη ρύθμιση περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν σημαντικό αριθμό ανέλεγκτων χρήσεων.

Η νέα περαίωση θα προβλέπει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πληρώνουν έναν κατ΄ αποκοπήν φόρο για να αποφύγουν τον έλεγχο και να κλείσουν έτσι όλες τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.

Πόσος όμως θα είναι αυτός ο φόρος; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατ΄ αποκοπήν φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις θα αποτελεί μια συνάρτηση των ακαθάριστων εσόδων τους, του ποσοστού επί των ακαθάριστων εσόδων που έχουν εκπέσει ως δαπάνες και των φορολογικών παραβάσεων που τους έχουν καταλογισθεί.

Μέσα στις έκτακτες ρυθμίσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για να εισπράξει χρήματα είναι και:

- Η θέσπιση έκτακτης εισφοράς που θα φέρει τον κωδικό «φόρος πλούτου» το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δηλώνουν από ένα όριο εισοδήματος και πάνω και κατέχουν και υψηλής αντικειμενικής αξίας ακίνητα.

- η έκτακτη ρύθμιση δήλωσης μαύρου χρήματος και πληρωμής κατ’ αποκοπήν φόρου για όσους βρίσκονται στις λίστες της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, εμβάσματα, Λιχτενστάιν κα).
 
newsit.gr