Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ο Αριστερός Ψάλτης και ο «Χριστιανός»


tsipras-samaras-pasxaΣαμαράς και Τσίπρας για μία ακόμη φορά έδωσαν show θρησκευτικότητας.

Ο μεν Σαμαράς αναγκάστηκε να γίνει ...αριστερός ψάλτης και να καλέσει τις κάμερες για το λόγο αυτό, ο δε Αλέξης υποχρεώθηκε να παίξει το ρόλο του Χριστιανού, αντίθετα στο δηλωμένο αριστερό αθεϊσμό του.

Η υποκρισία των βασικών παικτών του πολιτικού συστήματος δεν βρίσκει φραγμούς. Αγκαλιάζουν αμφότεροι τα σύμβολα, με όρους τηλεοπτικής επικοινωνίας και «ταϊζουν» τις μάζες με επίκαιρο θέαμα, όπως αρμόζει σε μία μπανανία... Γιατί πιστεύουν πως κυβέρνησαν ή κυβερνούν μία μπανανία.
Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι αποκλειστική ευθύνη και των δύο. Υποκριτικά show δεν χωρούν.

Ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος γιατί με την ανικανότητά του και τις εμμονές του, έδωσε το δικαίωμα στο αριστερό πολιτικό μόρφωμα των συνιστωσών να κυβερνήσει. Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος γιατί κυβερνά με όρους ...αντιπολίτευσης και έχει καταστήσει την Ελλάδα ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας και της ανεξέλεγκτης ανομίας.

Και οι δυο τους αποτελούν τη δεξιά και αριστερή φούσκα του λαϊκισμού. Αμφότεροι, εξελέγησαν με ψέματα και κορώνες, το 2012 και το 2015.

Σήμερα η Ελλάδα πληρώνει την εκλογική λεηλασία και την παραπλάνηση της μεσαίας αστικής και αγροτικής τάξης. Πληρώνει την «γκετοποίηση» των ιδεών προς όφελος των κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η ΝΔ υπό τον κοινωνικά ανάλγητο και ακροδεξιό Αντώνη Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όμηρο των συνιστωσών Αλέξη Τσίπρα, πρεσβεύουν τον διχασμό και οδηγούν γοργά την Ελλάδα σε εθνική απομόνωση.

Και ο δεκαπενταύγουστος για το επόμενο θρησκευτικό show αργεί!

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr