Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σκόνταψε στη Νέα Σμύρνη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός,

Ο πρωταθλητής... είδε `αστεράκια`! Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο Πανιώνιος 
Σκόνταψε στη Ν. Σμύρνη ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ενώ ο Πανιώνιος έφτασε στην πηγή, καθώς προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν ήπιε... νερό και πήρε εν τέλει τον ένα βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Με νίκη εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή του, αλλά κινδύνεψε ακόμη και να ηττήθει, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση δυο φάσεις του Ολυμπιακού ως το 10ο λεπτό και το πρώτο γκολ του Πανιωνίου στο 25' δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο.

Ο δανεικός από τους “ερυθρόλευκους” Δημήτρης Κολοβός άνοιξε το σκορ όταν ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Μπουμάλ. Αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Κολοβό και εκείνος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Μέγιερι και έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο.

Ετσι, έγινε ο δεύτερος παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό και σκοράρει εναντίον του. Ο πρώτος ήταν ο Τάσος Καραμάνος στην ήττα των Πειραιωτών από τον Ατρόμητο με 1-0 στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός έχασε τον Μποτιά λίγο πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση υπέστη σύσπαση στους οπίσθιους μηριαίους. Βέβαια, θα υποβληθεί και σε εξετάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε σε παρόμοιο τέμπο. Ο Ολυμπιακός, έχοντας την ανούσια υπεροχή δεν απειλούσε, και ο Πανιώνιος τον τιμώρησε.

Στο 57' βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, Φούντας, Κολοβός και Μπουμάλ και ο τελευταίος νίκησε με ωραίο πλασέ τον Μέγιερι (2-0).

Το γκολ αυτό φαίνεται πως... συνέφερε -κατά κάποιο τρόπο- τον Ολυμπιακό, ενώ και η αλλαγή του Μπενίτες αντί του Ντουρμάζ έδωσε αέρα στους πρωταθλητές, οι οποίοι χρειάστηκαν λιγότερο από δύο λεπτά για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Πρώτα ο Μήτρογλου μείωσε στο 65' ύστερα από κούρσα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, και στο 67' ο Τσόρι Ντομίνγκες με αριστερό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι παίκτες του Περέιρα πίεσαν για την ολική ανατροπή και στο 89' έφτασε κοντά στο τρίτο του γκολ με σουτ του Φορτούνη... Είχε όμως κι άλλη ευκαιρία στο 90' +1', όταν σε σουτ του Μπενίτες και με την επέμβαση του Παπαδόπουλου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (78' Σιώπης), Χατζηισαΐας, Φούντας, Κολοβός (71' Καθάριος), Μπακασέτα (61' Γιάννου).
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (54'+2' Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Κασάμι, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ (58' Μπενίτες), Φουστέρ (72' Ντοσεβί), Φορτούνης, Μήτρογλου.