Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Με συνέπεια στην εξωστρέφειά μας αυξάνουμε την αναγνωρισιμότητα της Πελοποννήσου»



Την άνοδο της επισκεψιμότητας των Τούρκων τουριστών στην Πελοπόννησο, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και των συμμετοχών της σε εκθέσεις τουρισμού στην Τουρκία, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του, μέσω του διαδικτύου, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη, την  Πέμπτη 2 Απριλίου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Πελοπόννησος παράγει σύγχρονα προϊόντα υψηλού επιπέδου στον τουρισμό και τη γαστρονομία, η οποία αποτελεί βάση της Μεσογειακής Διατροφής, και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύεται με ταχείς ρυθμούς σε επενδυτικό προορισμό, αφού έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της.
Ο κ. Τατούλης, αφού τόνισε την παραδοσιακή φιλοξενία των Πελοποννησίων προς τους επισκέπτες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, απηύθυνε πρόσκληση στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην εκδήλωση να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, να εξοικειωθούν με τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον της, να γευθούν τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της, ώστε να βελτιώσουν το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν.
Ειδική αναφορά έκανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, καθώς εκεί εντοπίζονται τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας, αλλά και η Αρχαία Ολυμπία, στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση συγκρότησης του Ελληνικού πολιτισμού.