Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σε νόμιμα αδειοδοτημένο ιδιωτικό χώρο στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια της Τρίπολης ( VIDEO)



Ανάδοχος... με γκρίνιες για τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (vid)

Κόντρες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τον ανάδοχο των σκουπιδών της Τρίπολης

Σε νόμιμα αδειοδοτημένο ιδιωτικό χώρο στην Κορινθία θα μεταφερθούν τα σκουπίδια που είναι συγκεντρωμένα εντός της πόλης

H ECOSPOT TRIPOLIS P.C ανέλαβε την μεταφορά των απορριμμάτων με το ποσό των 78,80 ευρώ ανά τόνο, μετά την διαδικασία- διαγωνισμό με κλειστές προσφορές που έκαναν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας . Ο ανάδοχος επελέγη γιατί πληρούσε όλα τα κριτήρια που τέθηκαν από την διαδικασία και αναμένεται μετά τον έλεγχο που απαιτείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσει, ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας η μεταφορά των σκουπιδιών της Αρκαδικής Πρωτεύουσας.

Οι κόντρες όμως και οι γκρίνιες δεν έλειψαν ούτε και τώρα από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και τα ερωτήματα της μειοψηφίας προς τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας Γιώργο Παπαηλίου "έπεφταν βροχή".

Κάποιες στιγμές ο διάλογος "πήγε περίπατο" και η ένταση ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης. Ένταση που δημιουργήθηκε κυρίως από τον κ. Γόντικα αλλά και από τον κ. Αλευρά με στόχο τόσο την κα. Νικολάκου,όσο και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής τον κ. Ρουμελιώτη, αλλά και περιφερειακούς συμβούλους όπως τον κ. Γκούνη από τη Μεσσηνία καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Να σημειώσουμε πως τόσο ο Νίκος Γόντικας, όσο και οι Παναγιώτης Αλευράς και Νίκος Πατσαρίνος από πλευράς της μειοψηφίας δεν ενέκριναν το πρακτικό του διαγωνισμού με αποτέλεσμα η κα. Νικολάκου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής αλλά και τα άλλα μέλη να κάνουν λόγο για άκρατο λαϊκισμό και να καταγγείλουν με δηλώσεις τους μετά τη συνεδρίαση την μειοψηφία ότι δεν θέλει να φύγουν τα σκουπίδια της Τρίπολης.

Να τονίσουμε πως στο διαγωνισμό είχαν κληθεί, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Νόμο, τρεις εταιρείες. Η εταιρεία που πήρε το διαγωνισμό με το ποσό των 244.247,97 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η ΑΛΚΤΗΡ ΑΚΤΕ, που δεν προσήλθε καθόλου στο διαγωνισμό και η ΠΕΛΑΝ ΑΕ που προσκόμισε μόνο την αίτηση προς την Τράπεζα για την έκδοση εγγυητικής, που δεν υπήρχε και για το λόγο αυτό δεν πήρε τελικά μέρος στη διαδικασία και όπως ειπώθηκε από τον κ. Παπαηλίου, υπέγραψε και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει ένσταση για να μην σταματήσει η διαδικασία της μεταφοράς.

Τα απορρίμματα της πόλης θα πάνε σε ιδιωτικό χώρο, που έχει αδειοδοτηθεί, το λεγόμενο "Πράσινο σημείο" στην Κορινθία που διαθέτει ΚΔΑΥ και μονάδα κομπόστ, σύμφωνα πάντα με όσα ελέγχθησαν στην συνεδρίαση.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και την ένταση που επικράτησε.
Ε.Τ.


drt915.gr