Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης:"Για αυτούς τους τρεις λόγους δεν θα ψηφίσω τον Προκόπη Παυλόπουλο!"

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν έχω πειστεί από την πολιτική του διαδρομή, ότι ο Παυλόπουλος είναι κατάλληλος για ΠτΔ
Δε θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε λίγη ώρα πριν τη ψηφοφορία:

«Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο. Πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή, ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: 

Δεν  αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα.
Πίστευα πάντα ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να  μην είναι  πολιτικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει πράγματι την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην Πατρίδα μας.
Είναι δεδομένο ότι ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος.
Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω».


Απόντες από τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένονται να είναι δυο ακόμα γαλάζιοι βουλευτές.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Κοντό και Σάββα Αναστασιάδη που φέρεται να έχουν δηλώσει τους λόγους απουσίας τους στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, οι οποίοι έχουν κριθεί «δικαιολογημένοι».

Ετσι συνολικά οι γαλάζιες απουσίες αναμένονται να είναι τρεις, εάν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμείνει μέχρι τέλος να μην ψηφίσει την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου
Να σημειωθεί ότι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα απουσιάσει για λόγους υγείας ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλλας εάν και διαφωνεί με την επιλογή προσώπου από τον  κεντροδεξιό χώρο, -θα  προβεί σε μια τέτοια δήλωση - όμως θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Με αινιγματικό τρόπο «θα δείτε την ώρα της ψηφοφορίας…» φέρεται να έχει  απαντήσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή όταν ρωτήθηκε  από δημοσιογράφο σχετικά με τη στάση της στην ψηφοφορία σήμερα.