Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τεσσάρα η ΑΕΚ στον ΑΟ Χανίων

«Έριξε» τέσσερα και... βλέπει Ολυμπιακό! (vds-pics) 
Ή Ένωση επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας άνετα των Χανίων με 4-1 και έφτασε τις επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο ΟΑΚΑ.
Παρά τις απουσίες, οι «κιτρινόμαυροι» όταν βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους δεν δυσκολεύτηκαν να σημειώσουν τέσσερα γκολ κόντρα σε μία από τις καλύτερες άμυνες του ομίλου.
Ο -αρχηγός- Ανάκογλου δύο φορές, ο Λαμπρόπουλος -όντας σε θέση οφ σάιντ ωστόσο- και ο Αραβίδης ήταν οι σκόρερ της ΑΕΚ ενώ για τα Χανιά ο Πάγκαλος μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ που ωστόσο... άντεξε και στο 13' πήρε κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ανάκογλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, κατέβασε ωραία την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 29' σημείωσε και δεύτερο γκολ, ωραία γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο ο σκόρερ ξεκίνησε από θέση οφ σάιντ και κακώς μέτρησε το γκολ.
Πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι, όταν στο 36' ο Πεταυράκης έκανε το λάθος μέσα στη περιοχή και στη συνέχεια φάνηκε να ανατρέπει τον Πάγκαλο, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Ο παίκτης που το κέρδισε ανέλαβε την εκτέλεσή του, σκόραρε και μείωσε σε 2-1.
Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ντ' Ακόλ αποχώρησε από το παιχνίδι με τράβηγμα στον δικέφαλο, δίνοντας τη θέση του στον Αραβίδη.
Στο 53' και πάλι ο Ανάκογλου χρίστηκε σκόρερ, όταν μετά από γύρισμα του Ντούνη έγραψε το 3-1. Μετά από αυτό το σημείο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, ενώ η Ένωση, δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Στο 82' ο Αραβίδης με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 4-1.
Πρέπει να σημειωθεί πως έκανε την πρώτη του εμφάνιση με η φανέλα της ΑΕΚ και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας ο Μακόλεϊ Κρισάντους, που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 78'.
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου (74' Κρισάντους), Ντακόλ (43' Αραβίδης), Μπαρμπόζα, Ντούνης (70' Γιόχανσον), Μπρέσεβιτς.
ΧΑΝΙΑ: Σικαλιάς, Γκότοβος, Οικονομόπουλος, Κοντέων, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Νγκουέμ (57' Γκούμας) Πάγκαλος, Γκονζάλες, Ρόχας (68' Αλέκου), Κρητικός.


 Ο νεοαποκτηθείς Λεωνίδας Κυβελίδης λύτρωσε την Παναχαϊκή με το γκολ που πέτυχε στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Επισκοπή (1-0).
 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας (29' λ. τρ. Καρβουνιάρης), Άλμπι, Στεργίδης, Ζλατκόφσκι (65' Κυβελίδης), Γκαντιάγκα, Φουρλάνος (46' Ντα Κόστα), Πατινιώτης, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Γουναρίδης, Νικολακάκης, Δουμάνης (73' Δρακάκης), Νικόλτσης, Μποτωνάκης, Πιθαρούλης, Βιγιαφάνε, Λάμπρου, Μανουσάκης,
Ένταση στην Καλλιθέα όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Παναιγιάλειου με 1-0 με γκολ στο 60'. Ο σκόρερ Φράγκος πήγε και πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να προκληθεί... πανικός και να αποβληθεί, όπως και ο Νάστος.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Πίκολο, Γιαννίτσης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (82' Τεγούσης), Μιχαλόπουλος, Μασάδο (90' Τσώνης), Φράγκος, Ντουρμισάι (58' Τσίγκας)
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Ρουμπουλάκου (88' Καμινιώτης), Τζημογιάννης, Μπούνας, Νάστος, Σεχολάρι (72' Φουρτάδο), Γκοτσούλιας, Σταμογιάννος, Ιωάννου, Ουρτάδο, Σκαρτσίλας (80' Μίλιεβιτς)


Η 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
1ος Όμιλος
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
Παναχαϊκή-Επισκοπή 1-0 (79' Κυβελίδης)
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος 1-0 (60' Φράγκος)
ΑΕΚ-Χανιά 4-1
Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης Δεν θα διεξαχθεί
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου
Άλιμος-Ηρακλής Ψαχνών 15:00
Αχαρναϊκός-Φωστήρας 15:00 (ΟΤΕ 4)