Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μελλοντικός Πρωθυπουργός ή Μελλοντολόγος ή απλά Koroϊdemos;

tsipras-enikos
Όποιος είχε την όρεξη και διάθεση να παρακολουθήσει τον αρχηγό των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξη με το Νίκο Χατζηνικολάου, θα έβγαζε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα:

Συμπέρασμα 1ο : Πως ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται ως πολιτικός μίμος, υιοθετώντας εκφράσεις και στυλ από Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε εκεί αλιεύει ψήφους.

Συμπέρασμα 2ο : Πως ο Αλέξης Τσίπρας, όλα τα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου, τα έβρισκε πολύ σημαντικά και κρίσιμα, αλλά επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα. Μιλούσε ως πολιτικός σχολιαστής. Και όχι ως κάποιος που έχει σχέδιο της επόμενης ημέρας. Κανένα νούμερο καμία ρεαλιστική δέσμευση που να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Για όλα υπήρχε ένα μεγάλο «Θα το δούμε».. Είναι δυνατόν κάποιος να διεκδικεί την εξουσία με τη μεγάλη παραδοχή και υπόθεση ότι θα διαπραγματευτεί «διαφορετικά» και πως έχει επιχειρήματα που ακόμη είναι παγκοσμίως άγνωστα για να χορεύει στο ταψί αγορές και κράτη – δανειστές; Είναι δυνατό κάποιος σαν τον Αλέξη Τσίπρα να ισχυρίζεται πως μία χώρα εξαθλιωμένη, με συγκεκριμένα ταμειακά αποθέματα θα στριμώξει την Ευρώπη που μας έχει στον αναπνευστήρα; Είναι δυνατό να πουλά τσαμπουκά με άξονα πολιτική την επιστροφή στον κρατισμό; Είναι δυνατό κάποιος να θέλει να γίνει πρωθυπουργός χωρίς να παρουσιάζει ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο ρευστότητας και ανάπτυξης;;; Για τα κόκκινα δάνεια .. είπε θα δούμε.. για τις ρυθμίσεις στην εφορία... θα δούμε.. Που είναι εκείνα τα βαρύγδουπα περί διαγραφή χρεών;;

Συμπέρασμα 3ο : Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας, χτίζει στην αγανάκτηση του κόσμου (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) και των κεντρώων ψηφοφόρων άλλων κομμάτων, συγκαλύπτοντας το νεο-κομμουνιστικό δόγμα των συνιστωσών του και από την άλλη δεν δίνει καμία ΕΛΠΙΔΑ πως θα ανακουφιστεί η αγορά, η ελεύθερη οικονομία. Με δείγματα γραφής ότι δεν ψήφισε ΟΥΤΕ ένα μέτρο που αφορούσε στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Πως δεν είχε την ευαισθησία να συνταχθεί ούτε με το "κακό" ΠΑΣΟΚ για εκείνα τα μέτρα που θα βοηθούσαν την χώρα να έχει ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο. Γιατί άραγε να ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στάση εθνικής ευθύνης όταν μυρίζει από μακριά "ρεβανσισμό".

Συμπέρασμα 4ο : Πως η μόνη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η πρόσβαση των μεταναστών θα είναι ελεύθερη στην Ελλάδα, πως η αστυνομία θα αφοπλιστεί και άλλα πολλά ευτράπελα που θα φέρουν κοινωνική και εθνική ανασφάλεια.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται προ ολέθριου σφάλματος να εξαπατηθεί από τον Koroϊdemos της Ελλάδας. Είτε ΔΕΝ θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο όπως υπόσχεται και απλά θα έχει ρίξει την Ελλάδα σε εκλογές για να πάρει την εξουσία ή θα συγκρουστεί με τους δανειστές και χωρίς ισοδύναμα μέτρα θα φορτώσει την Ελλάδα με νέο ασήκωτο μνημόνιο λίγο πριν την οριστική έξοδο από το υφιστάμενο.

Ο λαός θα κρίνει και στις 26 Ιανουαρίου θα είναι άξιος των επιλογών του.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr