Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πρόκριση με τρίαρα η ΑΕΚ, "σκόρπισε" τον Ατρόμητο

Πρόκριση με τρίαρα! Ομάδα Superleague η ΑΕΚ, `σκόρπισε` τον ΑτρόμητοΗ ΑΕΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο (3-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους "16" του κυπέλλου αφήνοντας εκτός τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική κόντρα στον Ατρόμητο, έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι ήθελε περισσότερο την πρόκριση και πήρε άτυπη... ρεβάνς από την ομάδα που είχε "σφραγίσει" τον υποβιβασμό της.

Ο Ατρόμητος από την άλλη έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του και τα.. σύννεφα για τον Ρικάρντο Σα Πίντο έχουν πυκνώσει στο Περιστέρι.
Από την πρώτη στιγμή η Ένωση έδειξε τις διαθέσεις της μπροστά σε 20.000 οπαδούς. Ο Αραβίδης στο 6ο λεπτό έβαλε τις βάσεις της νίκης και ο Λαμπρόπουλος στο 30' έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, έχανε ευκαιρίες και στο τέλος του πρώτου μέρους πήρε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Πίτου Γκαρσία.
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο με την Ένωση να έχει δοκάρι και να βρίσκει τελικά και τρίτο τέρμα με τον Τζανετόπουλο στο 58'.
ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80΄ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66΄ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74΄ Γιόχανσον).
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (80΄ Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46΄ Δημούτσος), Μπρίτο (63΄ Γεωργίου), Ναπολεόνι.

Ο Ατρόμητος αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση και έγινε η 6η ομάδα της Σούπερ Λίγκας που μένει εκτός κυπέλλου, αφού ο Πανθρακικός στην Κομοτινή, νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών και πήρε το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου. Το σκορ για την ομάδα της Θράκης άνοιξε ο Χασομέρης στο 42΄ ενώ στο 60΄ ο Αράμπα έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μείωσουν σε 2-1 με τον Τσιμόντζι στο 67΄

Λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη επικράτησε με 3-1 της Ζακύνθου και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση, στον 3ο όμιλοκαι με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες (6β.) κατέκτησε την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου. Τα τέρματα της Ξάνθης σημείωσαν οι Γουάλας στο 29΄ με εκτέλεση φάουλ, Παπαστεργιανός στο 32΄ και Σολτάνι στο 60΄, ενώ για τη Ζάκυνθο, η οποία περιορίστηκε στην 3η θέση του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, σκόραρε ο Ευθυμιάδης στο 45ο λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια, το πρώτο με τον Βάλτερ στο 51΄ και το δεύτερο με τον Καπετάνο στο 83΄.
Για τον ίδιο όμιλο, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη-πρόκριση άνευ αγώνα, καθώς η Νίκη Βόλου έχει αποσυρθεί από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αυτή την ώρα, ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση αντιμετωπίζει τα Χανιά στην Κρήτη με τον Νίνη να κάνει την επανεμφάνισή του με τα πράσινα. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου.