Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Μία στιγμή θυμού ισοδυναμεί με 100 χρόνια θλίψης

katathlipsi
Η μεγάλη αποχή του μεσαίου Δημοκρατικού χώρου θα δώσει την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα. Η μεγάλη αποχή του μεσαίου Δημοκρατικού χώρου θα δώσει δύναμη στη Χρυσή Αυγή.

Είναι η στιγμή που όλοι εκείνοι, που έχουν απογοητευτεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει με την παρουσία τους στις κάλπες να μην αφήσουν το μεγαλύτερο ΨΕΜΑ που ειπώθηκε μέσα στην κρίση να πάρει επάνω του τις τύχες όλων μας.

Δεν πρέπει η οργή και αγανάκτηση του μεσαίου Δημοκρατικού χώρου να εκφραστεί σε αποχή και να κάνει κυβέρνηση το κόμμα της αριστεράς που δεν παρουσίασε ούτε ένα φορολογικό συντελεστή που δεν παρουσίασε ούτε ένα νέο τρόπο χρηματοδότησης της Ελλάδας, που δεν παρουσίασε κανένα νέο άμεσο αναπτυξιακό σχέδιο, που θέλει να γεμίσει τη χώρα παράνομους μετανάστες και να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ΝΑΤΟ. Είναι σίγουρο πως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρουστούν μεταξύ τους από την κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα και στο τέλος η Ελλάδα θα καταλήξει σε ένα χειρότερο μνημόνιο με πολύ χειρότερους όρους!!

Πως είναι δυνατόν, ο μεσαίος οικογενειάρχης να παραιτείται αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας και να αφήσει να οριστεί η τύχη του από εκείνους που έρχονται με αλαζονεία και ρεβανσισμό.

Πως είναι δυνατόν, ο πολίτης του Δημοκρατικού κέντρου να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη διγλωσσία και αοριστολογία για τα πάντα, να πάρει επάνω του το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Πως είναι δυνατόν, αυτό το πολιτικό μόρφωμα των δεκάδων αριστερών και επαναστατικών συνιστωσών να ορίσει την πορεία της Ελλάδας, του έθνους μας στην πιο κρίσιμη στιγμή του.

Όλοι αυτοί που σήμερα συνειδητά απέχουν ή όσοι ψηφίζουν από οργή, μεθαύριο θα πρέπει να ζήσουν με την τρομερή πραγματικότητα της επιλογής τους.

Ο μεσαίος Δημοκρατικός χώρος πρέπει να παλέψει μέσα από τις δημοκρατικές δυνάμεις να βελτιώσει τη ζωή του. Και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκαναν λάθη είναι επίσης γιατί οι κοινωνικές δυνάμεις που τους στήριζαν, απείχαν και άφησαν να γίνονται λάθη από λίγους.

Σήμερα είναι η στιγμή που αυτό πρέπει να αλλάξει, η δυναμική συμμετοχική επιστροφή του μεσαίου χώρου στις βάσεις του θα δώσει το δικαίωμα για νέους αγώνες μέσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα αλλά και θα αποτρέψει την αριστερή συντριβή της Ελλάδας.

Μια κινέζική παροιμία λέει πως «μία στιγμή θυμού ισοδυναμεί με 100 χρόνια θλίψης»

Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί για την Ελλάδα.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr