Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αστέρας... για ψηλά! ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1

Ο Αστέρας σταμάτησε το σερί της Ξάνθης, 2-1 στην Τρίπολη
Δύο αντεπιθέσεις ήταν αρκετές για τον Αστέρα Τρίπολης να επικρατήσει της Ξάνθης με 2-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Γιαννιώτας στο 6΄ και ο Μάσα στο 58΄ ήταν οι σκόρερ των Αρκάδων, που διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ αγνοούν την ήττα εδώ και 6 αγωνιστικές. Το γκολ της Ξάνθης πέτυχε στο 81΄ ο Κλέιτον με πέναλτι.

Για ακόμη μία φορά το σύστημα του Στάικου Βεργέτη απέδωσε καρπούς. Μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους κι έκαναν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Με πολλά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, η Ξάνθη γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 4 σερί νίκες.

Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ. Από τη μακρινή μπαλιά του Σανκαρέ, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης ολιγώρησε κι ο Γιαννιώτας με πλασέ πέτυχε το 1-0. Ο ίδιος παίκτης, στο 16΄, έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Κυριακίδη σε πολύ δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Παρά το γρήγορο γκολ των Αρκάδων και τη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα και της Ξάνθης για να παίξουν γρήγορα και να επιτεθούν, το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο. Πέρα από το σουτ του Ομπόντο στο 37΄ που έφυγε άουτ, οι «ακρίτες» δεν απείλησαν άλλη φορά την εστία του Κοσίτσκι, ενώ παράλληλα κάτι ανάλογο έγινε κι από την πλευρά των γηπεδούχων, που μετά την φάση του 16ου λεπτού, έριξαν περισσότερο βάρος στα μετόπισθεν, παρά στο πώς θα επιτεθούν για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.
Ο Αστέρας αποδείχθηκε πάρα πολύ αποτελεσματικός και στο δεύτερο μέρος και στην τρίτη του τελική προσπάθεια στο παιχνίδι πέτυχε το 2-0. Νέα αδράνεια στο κέντρο της άμυνας της Ξάνθης, στο 58΄, ο Μάσα βγήκε στην πλάτη των Γούτα και Καρυπίδη και με... όπλο την ταχύτητά του μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Κυριακίδη (2-0).
Το παιχνίδι πήρε... φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 81΄ η Ξάνθη μείωσε με το πέναλτι του Κλέιτον (χέρι Μουκάμ), αλλά τελικά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και πήραν τη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης):
Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τιε Μπι (69΄ Μουνάφο), Κουρμπέλης, Γιαννιώτας, Μπαράλες (39΄ Μούκαμ), Νίκο Φερνάντες (83΄ Ζησόπουλος), Μάσα
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας (46΄ Γούτας), Παπαστεριανός (76΄ Φλίσκας), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Καπετάνος, Βασιλακάκης (76΄ Κομεσίδης)