Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Θεοδωράκης: Να τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Stavros-Theodorakis-PotamiΟ Σταύρος Θεοδωράκης  σε δηλώσεις του μετά τη συγκέντρωση του Ποταμιού στο  Περιστέρι τόνισε :

«Απ' ό,τι φαίνεται το πολιτικό σύστημα με καθυστέρηση ακούει αυτά που προτείνει το Ποτάμι.  Θα πρέπει να βγάλουμε πρόεδρο από αυτή την Βουλή, να ρυθμίσουμε τα θέματα του Συντάγματος, του εκλογικού νόμου, να έχουμε μία πατριωτική διαπραγμάτευση για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας και να πάμε σε εκλογές.
Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος. Τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν. Ελπίζω ότι ο πολίτης έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούσαν το παλιό πολιτικό σύστημα σε διάφορες θέσεις. Χθες στο ένα γραφείο, αύριο στο άλλο γραφείο, μεθαύριο σε ένα τρίτο. Είναι το ξοφλημένο πολιτικό δυναμικό, το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα που πρέπει να ανανεωθεί .
 Τα κόμματα που ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη, να απαντήσουν πρώτα στο ερώτημα, τι υπηρεσίες τους παρείχε ο Γιώργος Αποστολόπουλος».
  Όταν ο Τσίπρας λέει πως θα τραβήξει κόκκινες γραμμές αυτή δεν είναι η ευκαιρία να τραβήξει γραμμή στον λαϊκισμό και τη λάσπη;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας, πάντως, πως «η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να τολμήσει και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα. Όσα υπόσχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είχαν υποσχεθεί ως αντιπολίτευση ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς», είπε μεταξύ άλλων.
«Είναι στιγμή να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.Υπάρχει ανάγκη για συστράτευση. Για τη δημιουργία ενός κινήματος αλλαγών. Τη στιγμή που γκρεμίζεται η πίστη στο πολιτικό σύστημα χρειάζονται οι γενναίες αποφάσεις», σημείωσε ακόμη, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τους φθαρμένους θεσμούς και τους κακούς νόμους προς όφελός του. Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα που προσφέρει ασυλία σε βουλευτές και υπουργούς. Εάν το πολιτικό σύστημα είχε ελάχιστη συνείδηση της πραγματικότητας θα προωθούσε την αναθεώρηση Συντάγματος και εκλογικού νόμου».